Når ord blir drapsvåpenet!

I dag er det 49 år siden en gruppe forbilder startet den store kampen for rettferdighet og likestilling for hvem man blir født som på Stonewall Inn – en homofilbar ved Christopher Street I NYC.

Det er nettopp her hele historien som regnes som begynnelsen for den moderne homobevegelsen startet – og vi har kommet en veldig lang vei siden den gang, men når man ser på hva som skjer i 2018 når en prest velger og vie to mennesker som elsker hverandre ser vi fort at vi har en jævla lang vei igjen.

Er det ikke litt spesielt at over 100 mennesker velger å si sayonara til det politiske partiet de er med i bare fordi to mennesker blir viet av en prest fra samme parti?  For helt ærlig så er dere ikke homofober, dere er en idioter!

La meg ta dere litt med tilbake til da jeg spilte inn TV 2-serien «Bloggerne» på Sørlandet, møtte jeg ei ung jente som lurte på om jeg hadde kjæreste. Jeg svarte: «Ja, med en gutt». Da skrek hun høylytt:

«Æsj, du er skikkelig kvalm. Mamma og pappa sier du kommer til helvete om du er gutt som har guttekjæreste». Da slo det meg at vi fortsatt har en lang vei å gå. Voksne mennesker lærer barna å mobbe på skolen, for barn tar etter sine foreldre.

Så her står vi igjen da, året er nå 2018 og over 100 mennesker har meldt seg ut fra sitt politiske parti fordi to ukjente mennesker ønsket å dele kjærlighet sammen, og ble gift av en prest fra deres parti.

Kjære Krf, jeg har lært mye gjennom årene, og spesielt dette med å akseptere meg selv for hvem jeg er, for tro meg det har ikke vært lett. Ord og handlinger fra ukjente mennesker har vært med på å knekke, ødelegge og knuse tankene mine. Ordene, blikkene og handlingene fra fremmende mennesker gjorde til slutt at jeg ville avslutte livet mitt.

Jeg skadet meg selv gjennom trøstespising og satt ofte med mørke tanker om å ta mitt eget liv flere ganger i oppveksten.

I mange år hatet jeg meg selv for den jeg var, nettopp fordi flere mente at det å være homofil var både kvalmt og sykt. Hadde jeg hatt et valg som liten usikker gutt tror jeg de fleste oppegående mennesker skjønner at jeg ikke hadde valgt denne reisen.

Det at unge mennesker skal vokse opp og gå gjennom det jeg gikk igjennom i 2018 kan jeg ikke akseptere, og derfor ligger min kamp om at alle skal føle seg elsket, sett og akseptert for den de er så høyt at jeg skal sloss med nebb og klør for at din datter og sønn skal få en fantastisk oppvekst.

Så når sønnen eller datteren din kommer løpende mot deg, gir deg en klem og sier, jeg elsker deg og sier, jeg tror kanskje jeg liker nabo gutten, da stiller du stolt opp, og er den pappaen en hver sønn eller datter kunne ønske seg uansett om han eller hun faller for det samme kjønn.

Ordene du bruker i kommentarfeltet blir lest av fremmende, og det er veldig flaut når naboen ser at du som voksen pappa og mamma sitter som en idiot bak en skjerm og slenger dritt og mobber andre mennesker om et tema du ikke kan noen ting om. Ord dreper, og jeg håper aldri noen av barna deres får oppleve det jeg har måtte gå gjennom.

” Jeg må også nevne Kari Jaquesson og Sylvi Listhaug, som uttaler seg litt for mye om temaer de virkelig ikke kan noe om. Hva kan Jaquesson og Listhaug om det å være homofil eller født i feil kropp? Ikke en jævla dritt. ” Med slike ord og meninger kan være med på å ødelegge hele oppveksten til datteren og sønnen din, husk det.

Når det er sagt, vil jeg bare takke den nye ordføreren i Vennesla som har heist opp tre flagg i år for å feire noe som har en større betydning enn hva dere kanskje kjenner til, så før dere utaler dere om flagget – vær så snill og sjekk opp fakta om hva flagget står for og har kjempet for i alle disse årene.

Kjære fine ungdommer der ute – Neste gang noen spør deg: «Når ble du homofil?», kan du stille samme spørsmål tilbake med samme mynt: «Når bestemte du deg for å bli heterofil?»

Happy Pride kjære Sørlandet, måtte alle bli akseptert for den de er.

Stor klem fra Spania

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Kjære Espen ❤️ Etter at jeg så deg på bloggerene, og etter at jeg leste boka de og fikk høre din historie ble jeg så rørt, stolt og glad. DU er mitt forbilde og takk for at du tar opp sånne viktige temaer som dette, for det er viktig og snakke om ❤️ Tusen takk for at du finnes Espen og for at du tar opp å snakker om så viktige temaer. Jeg digger deg ❤️ Jeg har også blitt mobbet siden barnehagen og kjenner meg SÅ igjen i det du skriver❤️ Du er fantastisk, så tusen takk 😘

  2. Folk må få ver som dei e,det e mi meining😊Sjøl om eg e kjempe heterofil sjøl😊Eg digge dåkke😁

  3. Ville bare si no fra storien din fra snap. Vi har sånn «press juicen din selv» her i Norge. Så du er litt for sen..

  4. Helt utrolig nydelig skrevet, som det meste av det du skriver er. Heier på deg, heier på kjærligheten for alle, og håper at alle en dag kan ha et åpent sinn som ser at når alt kommer til alt, så er det bare to personer som har funnet en unektelig kjemi. Da betyr ikke kjønn så mye. Alt er Love <3 kos og klem!