24 influencers vil ikke svare på reklamering for kosmetiske inngrep.

God mandag dere – han far har vært og gjort et lite intervju med Kristiansand by, -det er alltid hyggelig når lokalavisa vil ha litt av tankene mine på trykk, så da stiller man opp, og hver fall når det er viktige saker.

Intervjuet handler nemlig om hva sørlandets største influencers tenker rundt kosmetisk inngrep, og med tanke på hvort stort tema dette er om dagen burde vi alle 33 stille opp og svare helt ærlig på hva vi mener, for en debatt rundt dette temaet er kjempe virkig.

» KRSby kontaktet 33 av Sørlandets største influensere. Ni av de svarte.»

At 24 andre influncers/bloggere ikke har tatt seg til til å svare sier mye om folk ass! Og ikke kom her og fortell meg at man ikke har tid til å svare på en mail, du kan ta deg tid, du har et ansvar – og som influencers har du ikke fri – så ferie har du ikke. Og jeg tror det tristeste av alt, det er snakk om 3 spørsmål!

1. Burde det være lov for influencere å reklamere for kosmetiske inngrep? Hvorfor/hvorfor ikke?

På lik linje som alt annet skal man være veldig forsiktig med hva man deler og snakker om til fremmede mennesker. Jeg forsnakket meg selv for noen år siden, da alt var nytt og spennende i bloggbransjen, og det er så viktig og fantastisk at vi er kommet litt lenger nå. Veldig mange av oss har blitt litt mer bevisst på hva vi deler, men vi ser jo at vi har en lang vei igjen og gå – og helt ærlig så tror jeg ikke det kommer til og bli slutt på dette.

Føler du deg misfornøyd med egen kropp og utseende, og tror at man via kosmetiske inngrep får et bedre selvbilde, er nok dette veldig feil. Selvbildet handler om hvordan man føler seg på innsiden, og da må man jobbe med de negative tankene.

Folk må få lov til og gjøre hva de selv ønsker, men å dele dette som om dette skulle være den lette oppskriften til et bedre selvbildet er bare noe jævla tull. Selvbildet er hvordan man føler seg, og man kan ikke operere en følelse. Den må man snakke om, og prøve å forstå hvorfor og hvordan dette har startet.

2. Er det ok å dele rabattkoder på plattformen sin til for eksempel Restylane eller Botox?

Absolutt ikke!

3. På hvilken måte har influensere et ansvar når det kommer til hva de publiserer om kropp og utseende?

Vi har et like stort ansvar som vår egen far og mor har hatt med oppdragelsen våres. Sier mamma «klart du skal få nye pupper til konfirmasjon av oss lille venn», da tenker jeg det er virkelig på tide at denne mora setter seg ned, snur kameraet mot seg selv, og trykker play!

Så gutter og jenter –

Uansett hvordan du føler deg, snakk med noen før du i det hele tatt vurdere noe annent – ofte så er det tankene som spiller et spill med deg, og tanker er ikke ekte – de er bare tanker.

Og kjære blogg kollegaer – tenk litt over hva du deler. Back in my day, før sosiale medier kom, var det MTV som gjorde alt helt ok – og takket være gruppen East 17 begynt jeg og røyke! De var så kule og freshe, og kunne de røyke – ja da kunne jeg også. Tok meg 20 år å slutte med den dritten ass!

BRUKHODET og til neste gang dere får en mail om å svare på 3 spørsmål, gi din mening, thats it! La oss ta en viktig debatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

 1. En liten kommentar til dette. Jeg er helt enig i at flere av «dere» burde ha svart på dette, men det finnes unntak. Blant disse 24 som ikke svarte er min lillesøster. Hun er 16 år. Og på tross av at mange av de andre influencerne bedrev mye rart da se var 16, gjelder ikke dette alle.
  Min lillesøster er danser og har på et eller annet vis klart å fange interessen til over 100 000 på Instagram. Hun vet så vidt hva Restylane er og har på ingen måte noe plikt overfor samfunnet å svare på sånne spørsmål. Dette er så langt utenfor hva hennes Instagram handler om, dessuten er hun bare et barn og ikke en samfunnsdebattant. Influencere har et enormt ansvar, MEN de skal ikke behøve å ta på seg mer ansvar enn nødvendig kun fordi de har en populær Instagram. Så fremt hun starter med å reklamere for slike inngrep. Hvis det skjer skal jeg love deg at jeg tar tak i det lenge før du behøver å bekymre deg om dette.

  1. Espen Hilton

   Hei og takk for flott tilbakemelding –

   Har din lillesøster over 100K følgere på instagram, og du mener fordi hun er 16 år ikke har et ansvar fordi hun danser?!

   For det første. Er man 16 år er man beregnet som voksen og ikke et barn.

   Med 100K følgere så kommer det et ektremt stort ansvar uansett alder, eller hva man blogger om.

   Og om ikke din lillesøster på 16 år ikke vet hva botox eller restylane er kan det være kjempe lurt og gi henne denne informasjonen før hun evt begynner og få tilbud om nettopp dette.

   Det er derfor denne debatten er så viktig. Og det er vel ingen av oss andre som har svart på henvendelsen fra KRS-BY som driver å reklamere for restylane og botox selv om vi har tatt oss tid til å svare på en viktig mail?!

   Vi influencers / bloggere tar tak i dette sammen slik at du slipper å bekymre deg, derfor kan det være lurt og svare på henvendelser fra media.

   Du kan som store søster svare på veien av din lillesøster og si :

   Hei KRS-BY

   På veien av min lillesøster på 16 år, som vi her hjemme ser på som et barn, vil vi ikke utale oss om noe hun ikke vet hva er. Min lillesøster er en danser med langt over 100K følgere og vi vet ikke hvordan de har funnet henne så dette er ikke vår feil, og hun er ikke noe samfunnsdebatt ( Noe som ingen av oss andre er heller btw )

   Vi tar ikke noe ansvar for og informere henne om hva en følgerskare på over 100K kan betyr, eller hva slags tilbud som komme komme hennes vei, eller hva slags ansvar som ligger i å ha 100K

   Mvh

   Storesøster som tar seg av problemet om det oppstår.

   Sånn, da kunne avisen skrevet. Vi tok kontakt med 33 influencers, bare 10 svarte.

   Ha en nydelig kveld videre.
   Espen

 2. Christopher

  Sier som gode gamle Uncle Ben fra Spider-Man. Med stor makt, kommer stort ansvar.

  Kjempeflott innlegg, Espen! 👏👏👏