støtte til Pride er en radikal politisk ytring som DNB bør holde seg langt unna

Kommentarfeltet eksploderer av mennesker som har et synspunkt om noe de ikke kan en eneste ting om. Juni er pride måneden rundt om i hele i hele verden, og hvert eneste år er det godt voksne mennesker som utaler seg på soiale medier om nettopp dette temaet.

At vi forsatt har fordommer rundt oss er ikke en nyhet, men at voksne menn og kvinner ikke kan mer om verdenshistorien vår er hva som sjokkerer meg!  Hvorfor feirer vi pride denne måneden?! Er det noen som i det hele tatt vet hovedgrunnen?! Jeg blir så flau over å lese hva folk sier på DNB sitt nye profilbildet – her er noen kommentarer:

«ka e vits me det å ha homofil flagg, eg synes det e dum hold på me sånn tull..» Mann ca 32 år

» Støtte til Pride er en radikal politisk ytring som DNB bør holde seg langt unna. Spesielt nå ettersom Pride har begynt å rette seg til barn. DNB leker med ilden, dette kan fort slå tilbake.» Mann ca 45 år

«Nå støtter dere homofile igjen? Dette er så veldig av og på :/ Blir tredje gang jeg bytter bank på 2 uker.»  mann ca 25 år. 

» Slutt å tro at flagget respresenterer noe. Det er bare en regnbue farget flagg. Thats it»  Joackim ca 22 år » 

Alle skal få lov til å ytre sin mening, men det å ha en mening om noe man faktisk ikke kan noen ting om blir virkelig for dumt og jævla trist. Det er litt som når Nina Karin Monsen eller Sylvi Listhaug skal utale seg om homofili, men har aldri vært homofile selv!

Når man ikke kan noen ting om temaet eller har legningen selv, se til helvete og hold kjeft, eller gjør som vanlige mennesker – les deg opp på historien.

Det var 28. juni 1969 at en liten gruppe homofile, bifile og transkjønnede gjorde et opprør etter en politi razzia på Stonewall Inn. Stonewall Inn var i den tiden den eneste baren for homofile menn i New York City hvor dans ble tillatt.

En gang i uken kom politiet for og samle inn konvolutter fylt med kontanter som lønn slik at homofile kunne få være tilstedet på denne baren og danse. Dette var en bar som ikke hadde alkohol lisens, så her var alkoholen var godt gjemt. Det var heller ikke rennende vann bak baren, brukte glass ble løp gjennom vannkar og umiddelbart gjenbrukt. Det var ingen brannutganger, og toalettene var overfylt, men dette var en plass homofile kunne få være seg selv og i fred. 

Stonewall-opprøret regnes som regel som begynnelsen for den moderne homobevegelsen.

I New York og Atlanta ble den årlige festdagen for å markere Stonewall-opprøret etter hvert kalt Gay Liberation Day, og i San Francisco og Los Angeles Gay Freedom Day.

I dag kjenner vi dagen som Pride eller Gay-pride og den feires verden over i juni månden.

28. juni 1969 var starten på det som i dag har reddet tusenvis av menneskeliv, men forsatt i 2018 er det en kamp som vi merkelig nok enda må kjempe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Som du sier – merkelig nok… 🙄😓 jeg forstår d ikke..