her får du gratis c-vitaminer til hele Norge

Hei og hopp folkens

På denne tiden av året bugner Norge av «skytende» grantrær. Granskudd er gratis, spiselig og sunt, men hvordan er smaken lurer du kanskje på? Den er fantastisk, sier Espen Hilton til seg selv på sine egen blogg, ha ha.

Men helt seriøst folknes – smaken er frisk og god og granskudd passer perfekt til smoothien eller i dipp.  Jeg pukket granskudd på vei hjem fra skogen – og brukte det som ingrediense i aiolien, magi for kjeften – og igjen, det er en helt gratis ingrediense. Hva er bedre enn en frisk og deilig hjemmelaget salat med aioli av granskudd ved vannkanten.

Granskudd-aioli

Bombe av C-vitamin:

Granskudd inneholder store mengder vitamin C. I tillegg har både granskudd og grannåler garvestoffer og terpen. Terpen utgjør hovedbestanddelen av planters og blomsters eteriske oljer. Disse brukes blant annet som smaksstoffer i matvarer, duftstoffer i parfymer og i tradisjonell og alternativ medisin. Makes you think..

Granskudd passer også veldig godt som te, gjerne med litt honning som søtningsmiddel.

Jeg må også innrømme at det føles helt fantastisk med et bad og en iskald corona etter en to timers gåtur i skogen.

Skriv en kommentar