Slik lager du grønnkålchips!

God morgen og glad lille lørdag dere.

Mulig du er som mine venner, de elsker chips og kan spise det dagen lang. For min egen del er det værst er på vorspielet når man blander dette med alkohol. Ja, jeg vet det smaker dødsgodt og når du begynner å spise litt klarer man aldri å stoppe igjen, det er faktisk et rent helvete, ha ha.

Chips, dipp og alkohol er digg det, men har du tenk på all fettet og kaloriene du får i deg? Så drar du ut på byen og drikker ekstreme mengder med alkohol ( for vi nordmenn kan ikke drikke med måte ) og avslutter kvelden med en kebab eller annent junkfood, jeg vet hvor godt dette smaker, men er det bra for deg? I det øyeblikket, hell yes! Men hvordan reagerer kroppen på all denne junk fooden når du har drukket alkohol?

Når du drikker alkohol, forbrenner du mindre fett. Alkohol har førsteprioritet i kroppens stoffskifte. Og desto mer du drikker desto mindre fett forbrenner du. Når alkoholen tas opp i kroppen blir den sendt til leveren. Her omdannes den til et stoff som kalles acetat. Acetat virker som en brems på fettforbrenningen, den såkalte lipidoksidasjonen.

Kroppen sier fra når noe ikke er greit. Så lytt til kroppen din!

Jeg har nå laget spelt chipsene oppskrift ( her ) Søtpotet chips oppskrift ( her ) og nå får du nok en chips i samlingen : Grønnkålchips, noe så friskt og godt. wow!  Og disse tre variantene kan du lage og sette frem på vorspielet. Spis dere glade med litt næring nå i julebordsesongen.

Dette trenger du: 

  1. En pakke med grønnkål.
  2. salt, pepper, og oliven olje.

Slik gjør du: 

  1. Vaske grønnkålen først og deretter river du passelige biter av stilken. Legg bitene over i en bolle.
  2. Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
  3. Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper, slik jeg gjorde, ha ha
  4. Stekes på 200 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd, ( som jeg gjorde på mitt første forsøk )
  5. La grønnkål chipsen avkjøles på en rist eller på tørkepapir så blir de helt sprø.

TIPS: 

Dette er alt for mye grønnkål på et brett, del det opp i to så blir det perfekt.

Og om noen lurer på hvorfor jeg holder skålen opp slik, da kan du se på bilde nedenfor her. Jeg trenger forsatt en elektriker, så da dekker man over det man kan, ha ha.

TIPS DAGEN DERPÅ:

I stedet for mat med mye fett, bør vi egentlig spise mat med mye proteiner dagen derpå. Det vil nemlig hjelpe kroppen å bryte ned avfallsstoffene alkohol har fylt den med.

Egg, kylling og rødt kjøtt inneholder mye proteiner, det gjør også matvarer som ost og melk.

Høyt alkoholinntak gjør også at kroppen mister en del kalium og magnesium. Derfor bør du for eksempel spise banan dagen derpå. Den gule frukten er nemlig veldig rik på begge disse næringsstoffene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *