En av de viktigste tingene livet har lært meg er å vise sårbarhet, nettopp fordi det er så vanskelig og ukomfetabelt. 

God mandag dere,

Den siste tiden har det strømmet inn beskjeder fra dere, men jeg har ikke fått svart alle fordi det er ekstremt mange. Derfor tenkte jeg å skrive litt her om dette med åpenhet og hvorfor dette er viktig.  Vi kjenner alle til veggen- Den kan være stor, vanskelig, stygg, høy, gammel og kald og rå. Veggen burde aldri vært der, den burde aldri blitt bygd opp, mursteinene blir bare tyngre og tyngre desto mer du gjemmer deg fra virkeligheten og følelsene dine.

Alt i alt så bygger man opp veggen på nytt hver eneste gang du møter motgang, det er som om tankene blir gjort om til gamle minner innen et sekund og du tror alt er ekte. (men det er det ikke)

Da jeg vokset opp hadde jeg mye sinne og mange oppbygde demoner som ville ut, min måte å bli kvitt disse var å dele, snakke og lære av failene som kommer gjennom livet.

Jeg fikk et spørsmål av en journalist for noen uker siden hvor han spør om det er deilig å kunne vise «mobberene» at du har fått suksess i livet. Det er en stor forskjell på hvem Espen var som 15 åring og hvem han er i dag. Jeg har i løpet av 20 år kvittet meg med en del demoner og sinnet er ikke lenger der fordi jeg har tatt ned mine mursteiner og den såkalte veggen er nesten helt borte.

Som liten gutt hadde jeg en stor drøm, det var å stå på scenen og motta en oscar statuet for beste skuespiller, (alt er lov å drømme om, sant?) Talen til alle jeg var sinna på var klar, men så går årene hvor du jobber med deg selv, og da du først vinner, er du ikke lenger sinna, skjønner dere hva jeg mener? Desto mer åpen man er som menneske, desto mindre blir veggen din.

En av de viktigste tingene livet har lært meg er å vise sårbarhet, nettopp fordi det er så vanskelig og ukomfetabelt.

Veldig mye av de ting jeg gjør eller sier kan ofte gjør meg drittredd fordi den verden vi lever i kan være så frykelig dømmende, men da sier jeg til meg selv – Hva om jeg var 15 år igjen, satt hjemme i stuen og så en slik fritalende, ærlig og ekte person snakke om vanskelige og sårbart tema, mennesker blir uansett fornærmet hele tiden, du kan ikke bli likt av alle, sånn er det bare!

Det å snakke og vise alle sider av et menneske er ekstremt viktig og befriende og uten at du vet det hjelper du ikke bare andre, men også deg selv på veien, og veggen du en gang bygde opp falle fortere enn du ante, så hva andre mener om deg og ditt blir veldig urelevant. For om du tenker over det, så er i grunnen livet en veldig kort tur.

God mandag dere <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *