ENDELIG KAN DU SE ESPEN PÅ KINO!

annonse

Dette øyeblikket har jeg ventet så veldig lenge på, og nå kan endelig du også se min navnbror på kinoen over hele landet. Da jeg var liten var Espen Askeladden min største helt, bestemor kalte meg faktisk bare for Askeladden, ikke fordi jeg jaktet etter prinsesser eller satt i ovenen og lekte, men fordi jeg jaktet etter hele kongeriket, og det er helt sant! Jeg hadde også laget en egen pinne med netting på og bar den med stolthet over skulderen og plukket opp alt jeg fant, for i mitt hodet kunne alt brukes til noe og om ikke så solgte jeg det videre til naboene. ha ha

Jeg lekte ofte i skogen alene og jaktet etter troll, og sang mange uhøytidlige sanger med full guffe. Noen ganger kunne jeg sitte i timesvis og se utover landskapet i Konsmo hvor pappa kommer fra.

Freia må ha fått med seg at jeg har lenge ventet på denne filmen fordi de gjerne ville gi meg to billetter, herregud hvor glad jeg ble! Jeg ringte kompisen min Lene slik at jeg fikk meg en date for kvelden og fire dager og to pakker med M filmsjokolade etterpå var hun og jeg på syvende rad med kjeften full av sjokolade og like spente som ungene er på julaften..

Jeg tror både Lene og jeg har et godt forhold til Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden, så for oss et dette nok hakket mer suralistisk enn for barna som skal se den for første gang. Filmen begynner bra og du kommer fort inn i fortellingen om hvorfor Espen ble til Askeladden om du ikke kjenner til historien. Filmen byr på humor, den er virkelig updated til 2017, og personlig så satt jeg med litt tårer mot slutten for det og få oppleve sin favoritt barndomsbok og helt i virkelig film blir veldig nostalgisk. Jeg skal se den enda en gang, kanskje to ganger til. For meg blir dette en terningkast 5 pluss. Takk for at jeg fikk oppleve dette Freia. Vil du oppleve det samme som meg? Gå inn HER!

Historien om ASKELADDEN – I DOVREGUBBENS HAL.

Vi befinner oss i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Prinsessen i landet er blitt kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse får å motta en belønning som de kan bruke til å gjenoppbygge familiegården. Bli med på årets eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden.

Dagens tips:

Er du i Oslo og har lyst på en eventyrlig filmopplevelse for barn og unge, kan du dra til  Tøyen torg  klokken 19.00-21.30 i dag og se filmen helt gratis ute. Ta med deg noe å sitte på og kle deg godt da det kan bli kjølig på kvelden.

Kinopremiere fredag 29. september.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Du er bare så herlig, Espen. En ordentlig gledesspreder. Denne sesongen av Bloggerne gjør seg fordi DU er med i den!

    1. Espen Hilton

      Så fint sagt <3