Tre kjappe og billige menytips til hvordan du får i deg riktig fett

Sunn mat trenger ikke koste for mye, og det trenger heller ikke være kjedelig å lage. Jeg har laget et par deilige menyer hvor mitt fokus den sist uke lå på det sunne fettet. Vi reagere alle på mat på forskellig måte, men når jeg spiser lavkarbo med høyt fettinnhold har jeg mer energi og holder meg mett lengre. Jeg blir heller ikke opplåst i magen noe som gjør meg veldig happy. Det er så kjedelig å springe og prompe på hvert eneste hjørne.

AVOCADO:

Avokado er min favoritt frukt. De fleste typer frukt består nesten utelukkende av karbohydrater, men avokado er derimot en fettholdig frukt. I tillegg er den også en av de beste kildene til kalium, woop woop!

Mange studier peker på at avokado påvirker kolesterolet ditt på en positiv måte.

Søndagsfrokost- Tre egg, bacon & avocado

Egg er en av de tingene som virkelig har fått gjennomgå mye de siste 30 år. På grunn av det høye fettinnholdet, frykter mange at egg er usunne.

Fettet i egg har faktisk ikke har noen påvirkning på det fettet du har i kroppen i følge nye studier. Så det vi faktisk står igjen med er en av de sunneste matvarene som finnes. Egg er fylt med sunne stoffer. Masse vitaminer og mineraler.

Fordi egg har så høyt innhold av fett og proteiner, er egg også godt for blodsukkeret og tilfredsstiller kroppen på en måte som faktisk kan gjøre at du spiser mindre mat.

En kjapp lunsj: 200 gram laks, en halv avocado i speltlomper.

KYLLING:

Kylling er sunt, fordi det er svært næringsrikt, inneholder vitaminer og mineraler, og er kalorifattig. Kyllingkjøttet inneholder også blant annet kun 1% fett og er derfor magrere enn mange andre typer av kjøtt. Det usunne fettet i kyllingen legger seg nemlig i skinnet, så fjerner du dette, sitter du igjen med de viktigste næringsstoffene.

Kyllingfileten har et høyt innhold av protein som er kroppens viktigste byggesteiner og den er rik på kalium som hjelper til med reguleringen av væske i kroppen.

Etter en deilig treningsøkt liker jeg å få inn 250gram kylling, En halv brokkoli, En halv avocado og litt fetaost

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Katinka

  Er speltlomper ok når man går på et lavkarbo kosthold?

  1. Espen Hilton

   Absolutt

 2. Liv Hedemand

  Dett eneste vitamine som ikke finnes i egg…det er c. Vitamin
  Men egg er proppfull av proteiner…minst 2 egg pr.dag
  Det er bra det…klem mamma

 3. Lillyan

  Elsker også avokado, så det ble reker og avokado til kvelds:). Kom faktisk over din blogg via Anne Britn:) Legger deg til favoritter:)