Når kjærligheten blir psykopat!

P3125370

Det er en ting jeg aldri har snakket om og det er fordi jeg ikke har hatt lyst til å dele denne historien. Det blir å dra opp i gamelt rusk, men så sto jeg på tredmøllen i dag og det slo meg hardt at kanskje det er nettopp det jeg burde gjøre, fortelle min histore om hvordan mitt liv var i et forhold med en lystløgner og psykopat.

Det er bare mine nærmeste som vet sannheten om hva som skjedde i mitt tidligere forhold fordi jeg har aldri sett grunnen til å fortelle om ex kjæresten min. Jeg var i forhold i 2 år og det første året var veldig bra, det var veldig nytt for meg og spennende. Jeg hadde aldri hatt kjæreste før så jeg viste ikke helt hva jeg skulle forvente når man plutselig blir to. Det var en reise jeg ser på i dag som en bok av erfaringer som jeg aldri kommer til å oppleve igjen. En bok som er lukket og svippet inn i erfaringslandet!

Det er rart at man kan bli så glad i et menneske at man bare ser det som er bra, og ikke det som skurrer i skyggene. Min ex var aldri voldelig mot meg, men klarte å syke meg ned, stjele fra meg og var utro hver gang jeg var på reiser eller alene på byen.

En gang kom jeg hjem og hele sparegrisen min var tømt og forklaringen var like idiotisk som min godtrohet.

En annen gang ble ex tatt for stjeling på jobben sin, men til meg var forklaringen at han skulle i retten mot sjefen sin som hadde blitt tatt for stjeling. Jeg sa med en gang «wow» jeg hadde aldri trodd hun hadde stjelt fra jobben sin, hun virker jo så hyggelig og snill.

Sannheten kom frem etter det ble slutt mellom oss. Jeg møtte den tidligere sjefen hans på en kaffe og her kom sannheten frem. Rettsaken handlet faktisk ikke om henne, men det var hun som var i rettsak mot min ex kjæreste. Der gikk jeg hjemme og trodde noe helt annent. Ex min ble noen månder etterpå tatt for stjeling på den nye jobben sin. Beskjeden jeg fikk var aldri at det var stjeling som gjorde grunnen til at han måtte slutte og idiotisk som jeg var så stilte jeg aldri noen spørsmål videre.

Mot slutten av forholdet gjorde jeg en casting jobb og var ute på en club for å streetcastet, der sto min kjæreste og klinte med en annen person på dansegulvet. (Hvem kliner på dansegulvet? Så harry) Den natten løp jeg hjem, jeg var knust for magefølelsen jeg hadde hatt lenge ble til en realitet. Jeg var helt borte og klarte nesten ikke ta et intervju fordi jeg knakk sammen hver eneste gang. Jeg ble til tider behandlet som om jeg var ikke god nok, så ikke bra nok ut, og mot slutten var jeg så sliten at jeg fikk ikke sove, jeg klarte ikke komme meg på toalettet. Helt sykt, men sant.

Det som var veldig rart for meg var alle dem løgnene som kom i etterkant at jeg gjorde det slutt. Plutselig så var ryktet at jeg var voldelig, at jeg var alkoholiker at jeg var syk og ryktene ble bare større og større. Tenk at et simpelt menneske kan ødelegge et annent menneske så lett!

Jeg var så knust og attpå fikk disse ryktene som gjorde at jeg gikk i grøften. Jeg var helt borte. Menneskene rundt meg som vi hadde felles trodde på ryktene, dem trodde at jeg var den personen som han hadde fortalt dem om. Da kjente jeg virkelig en takknemelighet på at jeg hadde mine venner som har kjent meg i alle år. Det var gjennom disse menneskene at jeg kom meg opp på beina igjen.

3 mnd etter det ble slutt fikk jeg jobben i Mexico som skulle vare i 3 mnd og den jobben tror jeg faktisk reddet livet mitt. Jeg kom meg bort, jeg var på den andre siden av jorden hvor jeg fikk oppleve og utforske hvem jeg var og hvem jeg faktisk ville bli.  Da jeg kom hjem var livet på en måte forandret, jeg hadde funnet en liten vei jeg ville gå på, men denne veien ville bare bli større og større og da året var omme hadde jeg fått til alt jeg ønsker. Jeg hadde fulltidsjobb i tv.bloggen ble mer og mer populær og jeg fant tilbake til min indre styrke. Jeg var meg selv igjen og så på livet med mer styrke.

I to år tenkte jeg for meg selv: Hvorfor så jeg ikke de tegnene? Hvorfor skjønte jeg ikke hvor jeg var på vei? Hva var grunnen til at jeg ville bli i dette forholde når jeg ikke hadde det bra? Jeg tror sannheten var at jeg var ensom og trengte noen rundt meg. Jeg tror det å falle inn og ut av kjærlighet er vanskelig, men å falle for bedrageri er verre!

Det tok meg tre å før jeg turte å slippe et annent menneske inn på meg, og det tok enda et år før jeg klarte å si at vi var kjærester. I dag har vi vært sammen i snart 3 fantastiske år. Jeg har møtt et menneske som lar meg være den crasy mannen jeg til tider. Et mennesker som ikke er flau over meg, og som har gitt meg troen på at jeg klarer alt jeg ønsker. Jeg har endelig skjønt hva kjærlighet virkelig er. Bonusen i dette forholdet er at jeg er like forelsket i dag som jeg faktisk var for nesten 3 år siden. For meg handler kjærlighet om forståelse, tillitt, humor, tålmodighet og viktigs av alt er at man kan snakke åpent sammen.

Er du i et forhold som ligner? Kom deg til helvete ut NÅ! Kjenner du noen som er det så gjerne del dette innlegget!

All the best-

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. For en herlig men grusom historie. Så flott at du deler noe så vanskelig og vet du det gjør at jeg bare liker deg enda bedre! Du er tvers gjennom god! Klemmer herfra <3

  2. Jeg tror at vi egentlig ønsker å se bare det gode om de vi er glad i, og derfor tar det tid før vi oppdager hvordan de egentlig er. Jeg har selv vært i et forhold med en psykopat, og jeg vet hvor inderlig lett det er å tro på det de sier, uansett hvor vilt det i utgangspunktet høres ut. Hadde jeg vært en utenforstående, som hadde hørt alle forklaringene han kom med, så hadde jeg nok biltt sjokkert over hvor naiv jeg var, og hvor mye jeg egentlig godtok når jeg oppdaget mer eller mindre viktige ting han løy om. For min del klarte jeg ikke å innse hele sannheten før den traff meg med full styrke og en tredjeperson hadde blitt totalt ødelagt av han. Selv var jeg relativt ødelagt av han selv også, jeg hadde delvis klart å komme meg bort fra han allerede, men han var som en kronisk sykdom; umulig å bli helt kvitt. Dessuten spiller de jo på våre følelser, og det gjør jo alt bare værre. Og jeg laget unnskyldninger for han, som at han hadde hatt en vanskelig barndom, så det var synd på han osv. Men da jeg endelig klarte å innse hvor ødelagt denne terdjepersonen var på grunn av han, klarte jeg, med god hjelp, å komme meg totalt vekk fra han fysisk. Psykisk var jeg redd og beskymret i flere år, og det han hadde gjort både mot meg og tredjepersonen henger fortsatt igjen, selv om det nå er rundt 4 år siden jeg klarte å bryte helt med han.

  3. Trodde ikke Storm Pedersen var en slik person… Trist å høre.

  4. Du er en herlig person me et hjerte av gull, og du er god tvers gjennom ❤️