Selvtillit VS selvfølelse!

[kc_row full_width=»stretch_row» video_bg_url=»https://www.youtube.com/watch?v=dOWFVKb2JqM» parallax_speed=»1″ parallax_background_size=»yes»][kc_column width=»12/12″][kc_column_text]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glad fredag dere.

Tenk om 10 dager har jeg levert fra meg alt av innhold til boken. Da er det ingen vei tilbake. Da er alt ute og det er veldig skummelt, men på en bra måte. Det er skummelt fordi jeg har presset meg selv til å gjøre dette. Legge alt på bordet om dere skjønner. Kjenner det veldig på kroppen. Jeg sover dårlig og tenker for mye, men sånn er det vel når man skal gjøre noe nytt.

Men over til dette med selvtillit VS selvfølelse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går snakket jeg med en kompis som sliter litt om dagen. Hun mente hun hadde dårlig selvtillit og var veldig langt nede.

Jeg prøvde å forklare forskjellen på selvtillit og selvfølelse. Hun er mannen i sitt egent liv. Hun er den som tar de store avgjørelsene, som får mat på bordet i hjemmet. Hun er den personen som er sjefen i sin egen verden. Noen gang glemmer man rett og slett seg selv fordi man skal «please» alle andre. Man blir redd for å vise seg på en ufiltrert måte.

Jeg sa til henne at selvfølelse er knyttet til selvinnsikt, mens selvtillit ikke nødvendigvis er det. Selvtillit er hvilken verdi vi tillegger oss selv og hvilken tro vi har på oss selv i forhold til det vi gjør og får til. Det du utstråler er en selvtillit, ikke en selvfølelse, den er på innsiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det kommer til selvfølelsen så er nok det noe vi alle mennesker sliter med til tider. Noen i større grad enn andre og ofte så kommer «styggenpåryggen» Den indre stemmen og snakker til deg. Den stemmen forteller ofte at du ikke er bra nok, du får ikke ting til og at du er rett og slett er en utrolig dårlig person. Stemmen er derfor med på å ødelegge selvfølelsen vi har og det vi føler på innsiden.

Det er ingen som ser selvfølelsen din, de ser et bildet (et første inntrykk) av en person, men man vet ikke hva som skjer i hodet på et menneske. Vi har alle en indre stemme som vi diskutere med til tider, noen ganger så tar den andre stemmen over og den kan både ødelegge dagen din og ta over livet ditt.

Kompisen min ville igrunnen ikke snakke med noen i går. Jeg sendte henne en melding og sa: Det viktigste du kan gjøre er å snakke med noen. Fortell om hvordan du føler deg. Det er ikke feil å ha stygge tanke om seg selv, det har vi alle. Det viktigste er at man snakker med noen. Prøver å forklare hvorfor man føler det man føler!

Husk på at du fortjener kjærlighet. DU er verdt noe, og det er mange som er glad i deg, dette glemmer vi veldig ofte når man snakker til seg selv!

Tro meg. Jeg vet alt om dette og jeg er nok ikke den flinkeste til å snakke om indre tanker, men man må bare presse seg. Desto mer du presser deg, jo bedre blir det til slutt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ses på Snapchat @ EspenHilton

Nå må jeg tilbake på jobb.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. annemor78

  Utrulig bra sagt. Du har mye livsvisdom. Takk

 2. Jeg er ei jente med høy selvtillit. Jeg er trygg og er ikke redd for å gjøre det jeg må. Men så er det selvfølelsen så er så lav at man kan få vondt om noen hadde sett følelsene mine. Alle sier at jeg er så blid og fornøyd med livet, og på skolen var jeg en klovn. Klovn som smiler til verden men gråter innvendig. Dette er ikke lett, for når man har så god selvtillit burde man ikke ha bra selvfølelse da? Ivertfall har jeg det ikke bra så kobler jeg meg på snap for jeg trenger Espen dosen min Og da holder jeg ut å være en klovn litt til takk for mye glede du spre. Du er kul og helt fantastisk klem fra meg

  1. Espen Hilton

   Herregud for en fin meldig å sende. Tusen takk <3

   Da tror jeg virkelig du kommer til å kjenne deg igjen i boken min kjære <3
   STOR KLEM til deg

 3. Stefan Andersson

  Sveipet tilfeldigvis innom bloggen din for første gang (tror det var en link på facebook). Har hatt en veldig tung helg, for første gang på lenge egentlig. Er vanligvis veldig flink til å reflektere rundt mine egne tanker, og som regel så klarer jeg å jage bort styggen på egenhånd. Men denne gangen har det vist seg å være vanskelig, og jeg har gravd meg dypere ned for hver dag. Så som et tegn fra oven så havner jeg på siden din, og scroller ned til innlegget her. Og selv om jeg har tenkt aldri så mye på dette selv, så har jeg aldri klart å resonnere meg frem til «selvtillit vs selvfølelse». Akkurat idag trengte jeg dette. Jeg trengte det veldig. Som du skriver så bør man snakke med andre om hvordan man har det, spesielt på dager hvor man har det tungt. Men som mange andre menn så sliter jeg med det. I mitt tilfelle er det ikke fordi jeg opplever skam rundt det å ha det kjipt, eller fordi jeg syns det er flaut å snakke om følelser. Men mer fordi jeg sjelden får svar jeg ikke har tenkt på selv. Svar som kan gi meg et nytt perspektiv, og få meg til å løfte hodet og skyte brystet frem. Men idag så var det ikke en god venn som skulle gi meg det perspektivet. Det var en fyr jeg aldri har snakket med, men som likevel klarte å si akkurat det jeg trengte å høre. Takk Espen

  1. Espen Hilton

   Tusen takk for en fantastisk fin feedback. Den satt seg hos meg skal du vite.

   Veldig glad jeg kunne være den personen for deg. Takker og bukker.