Hudkreft!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredags morgen dere.

Endelig fredag og denne dagen har jeg gledet meg utrolig mye til, men før vi begynner å snakke om dagen, har jeg lyst å snakke om noe som er enda viktigere. Hudkreft, sommer og solkrem.

Vi er nok blitt mye bedre med å smøre oss når solen kommer frem, men vi er ikke flinke nok. Jeg ligger nesten aldri i solen hjemme i Norge, men i utlandet kan det bli en del soling og da bruker jeg høy faktor. Helt opp til 50 faktisk. I det siste så har jeg lest litt om solkrem og hva man burde bruke i Norge og i utlandet.

I Norge sier Kreftforeningen at det holder med faktor 15, men at du må smøre deg ofte. Bruker du faktor 30 må du smøre deg like ofte som du gjør med faktor 15. Uansett faktor, må man smøre kroppen titt og ofte og hverfall om du svetter og bader.

«Kreftforeningen anbefaler faktor 15. Det er tilstrekkelig for de fleste ved nordiske forhold hvis du smører jevnt og med riktig mengde»

Har dere noen gang testet UV kamera på huden? Jeg har og det er helt sykt hvor mye solen har skadet huden min gjennom alle årene vi dro på party turene til Ayia Napa da vi var yngre. I dag er jeg super nøye på huden.

«Er det helt overskyet her i Norge, behøver du ikke beskyttelse. Men er det lette skyer, kan så mye som 90 prosent av UV-strålene gå gjennom skylaget»

Istedet for solkrem og ligge mange timer i solen kan du bruke spraytan eller selvbruning og få en helt fantastisk farge. Jeg kommer nok til å forsette med spraytan når jeg føler at kroppen blir for hvit og bleik. Prisene ligger på 500 kroner og fargen varer fra 1-2 uker. Jeg ble hvertfall super brun av denne fra Saint Tropez.

Det er første gang jeg har testet dette og følte litt som Ross i episode 3, sesong 10 av Friends. Ja, jeg kan Friends utenat, jeg var og er enda besatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er noen som sier at om du bruker faktor 50 over lang tid kan du faktisk få hudkreft av dette også, det er fordi det ligger så mye ekstra stoffer i i høy faktor som blir liggende på huden.

Jeg viste ikke dette, men det skal holde med faktor opp til 30 i Norge. Skal du til utlandet anbefaler de å bruke høyere faktor fordi solen er så sterk. Men ikke bruk faktor 50 over lang tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ingen solfiltre gir 100 prosent blokkering mot solens skadelige stråler. Solfaktor 15 beskytter mot 93,3 prosent av UVB-strålene, mens solfaktor 30 beskytter mot 96,6 prosent. Dersom du bruker en krem med solfaktor 50 eller høyere, vil du ikke få stort mer enn 1 prosent ytterligere beskyttelse»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP6235981OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Jeg har ikke fått betalt for å skrive dette innlegget.  Jeg føler slik info er viktig å dele nå på sommeren.»

Men over til fredagen og hva som er på dagens agenda. Jeg skal på date klokken 17:00. God middag og litt digg i glasset etter en lang og spennende arbeidsuke og etterpå skal vi dra på VG lista og slå løs på dansegulvet. Dæven som jeg gleder meg.

Du kan følge dagen på Snapchaten min @EspenHilton om du vil det.

Del gjerne videre og ha en fantastisk fredag.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *