Den homofobe kirken!

13062594_10156783549590517_343614334_o

Hei dere.

Jeg kjenner meg mektig forbanna for øyeblikket, og må bare få det ut nå!

Sokneprest Bernt Rune Sandrib har virkelig skjønt dette med å fronte ordet mobbing mot homofile.
At et menneske ikke skal få lov til å jobbe i en kirke fordi han har valgt å bli homofil og vil leve med en mann?
Hvor er vi? År 1689? Hallo?

At kirken ved Hægebostad og Eiken ikke lar mennesker få gjøre en jobb fordi de elsker et annet menneske?
Hva er galt med dere? Helt seriøst!
Hva er GALT MED DERE?
Det er kjærlighet vi snakker om! Kjærlighet mellom to mennesker, ikke en kriminell person eller terrorist!

«Det er ikke naturlig for oss å bruke ham, fordi han har valgt den måten å leve på».

La oss få en ting på bordet med en gang grandpa!
Du velger ikke å være homofil, man blir født homofil.
FØDT HOMOFIL! På lik linje som deg, forskjellen er at du liker kvinne, men hvem vet igrunnen. Ofte de som er homofobe er de som kommer ut som homofile etterhvert. #justsaying

Det er ikke diskriminering at et menneske ikke får jobbe fordi han er homofil sier dere. Det er jo som å si: «Beklager, men dersom du har en annen hudfarge er du ikke velkommen til å jobbe ved denne kirken. Det blir det samme, man er født slik på lik linje som at noen er født homofile.

Kjære Bernt Rune! Et valg er en handling! Dere har gjort en handling og snakker herved ut om dette både i media og andre plasser.

Tenk hvor mange homofile barn der ute som kanskje har lyst til å jobbe i kirken en dag.
Jeg skjønner at noen mennesker er født med lav sosial intelligens, men til neste gang dere skal uttale dere om andres legning, ville jeg kanskje overlatt det til noen som skjønner hva homofili er.

Det er ikke en sykdom, det er heller ikke noe en kvinne eller mann fant på gaten og ville ta med seg hjem.
Det er å være et menneske på lik linje som alle andre.

Dere har ikke bare diskriminert et menneske! I dag har dere diskriminert et helt land! Jeg skal også love deg kjære prest, at du kan være årsaken til at et menneske ikke ønsker å leve lenger. Tenk litt på den.

DEL GJERNE videre ♥.
Kjærlighet er kjærlighet og homofobi er bare et tegn på du er en IDIOT!
Eller som Morgan sier det så fint på engelsk:  «I hate the word homophobia. It’s not a phobia. You are not scared. You are an asshole.»

Ses på snapchat @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Torry Hægeland

  Hei
  Jeg blir også forbannet på dette, men jeg blir også forbannet på deg som ikke setter deg ordentlig inn i saker før du publiserer. Lyngdal med store bokstaver. Hvis du leser og setter deg inn i saken vil du se at dette gjelder Hægebostad /Eiken mens i LYNGDAL blir han mottatt med åpne armer.

 2. Du æ faenmæg på tryne! Respekter at presten holder seg til boka og faktisk tør å si sin mening om homofile.

  1. Espen Hilton

   Meninger om homofile? Skaff deg en oppdatert bok du lille mann! Og lær deg å respekter alle mennesker.

  2. Simen Berge

   Heidu «Tor»! Hovedpoenget JEG ser med det Espen har skrevet på bloggen, er at legning er noe du ikke «velger», alle burde få tilhøre den norske kirke uansett legning, og att homofobi er bare noe latterlig.
   Hvorfor skal VI sette han i respekt når han tørr å si sin mening om homofile? Da skal jo han respektere OSS når VI tørr å si meninga våres rundt det tema og? Å Espen er ikke på trynet? Han har faktisk helt rett, for å leve som den man er, og elske den man vil er en menneskerett, og nårr begynte prester å bli «uhumane»? En prest er en person man skal føle seg trygg hos, ikke en person man skal føle seg utrygg ved. Det er så utrolig mye og mangt man kan si for å støtte homofile, og om du vil, kan vi sende alle argumentene FOR homofili i dagens samfunn og kirker, og se hvordan du og alle homofober skal klare å argumentere mot :))
   HA EN GOD DAG ESPEN, for all del, ikke bry deg om Tor. 🙂

 3. Torry Hægeland

  Tusen takk 🙂

 4. Christian

  Jeg er jo enig med deg i grunntanken din, men blir du noe bedre når du slenger rundt deg med karakteristikker som Idiot og asshole? Jeg liksom ikke helt poenget med å være kjip. Folk tenker ulike ting om homofili. Og det må man jo respektere. Og så må man jobbe seriøst med hvordan bygge ned homofobi og fordommer. Det tror jeg ikke man gjør ved å være sint, slenge stygge ord selv og angripe. Jeg syns du skal skrive dette innlegget på nytt – og bruke den posisjonen du har til å faktisk være en samfunnsaktør. Ikke en hissigpropp.

  1. Espen Hilton

   Mennesker tar sitt egent liv fordi voksne mennesker kommer med slike utsagn i media. At jeg blir forbanna og bruker ord idiot står jeg for.

   At ordet idiot er et hardt ord å kalle noen som har en slik oppførelse og diskriminere andre mennesker? Det å diskriminere mennesker er idioti!

   Innlegget står som det står, lik det eller ikke. Jeg er forbanna på veiene av folk som blir såret å føler seg diskriminert og bruker min posisjon 100% riktig.

   1. Christian

    Barn tar også sitt eget liv etter å ha bli kalt idiot gjennom en hel barndom. Så da blir du ikke bedre enn dem som driver homofobi. Men selvsagt ditt valg hvordan du bruker din talerstol!

 5. Og kirken lurer på hvorfor medlemstallet synker?
  Er det rart man skriver seg ut av kirken!? Kjenner jeg blir så provosert!
  At man ikke har kommet lenger i 2016, at det i det heletatt er lov å si at en «type» mennesker ikke er velkommen som arbeidende eller å gifte seg i kirken.
  Det er så flaut!
  Og veldig trist, ingen har vell valgt og bli noe verken hetro, eller homofil.
  Men kjærligheten er vell den samme?

 6. Kristine

  Hei Espen.
  Veldig bra innlegg om kirken og deres diskriminering av folks kjærlighet. Jeg har selv meldt meg ut av statskirken for mange år siden pga dette. På en side snakker prester så mye om nestekjærlighet og at man skal hedre sin neste.Det blir så mye dobbeltmoral at jeg virkelig ikke vil ha noe med kriken å gjøre. Jeg syns egentlig at flere burde melde seg ut av kriken og ta avstand fra denne diskrimineringen.

 7. Hei, leste dette innlegget for noen dager siden og kjente jeg ble mektig provosert! Og tilfeldig kom jeg over bloggen din i dag! Dette innlegget fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier og i avisen i Bodø. Jeg blir flau og skammer meg over at den norske kirke fremdeles har medlemmer med slike holdninger! https://www.facebook.com/kstensland2/posts/10153424386500583