Ned i vekt meny ( Speltlompe med elg-kaker av hvitløk )

PA214714

God morgen dere og happy fredag. Jeg elsker weekends. Jeg har ikke fri, men alle er så utrolig glade når fredagen kommer. Jeg føler hele Snapchat er på adhd, ha ha.

Jeg har laget en super enkel «nedivenkmeny» som er fylt opp med deilige proteiner til dere. Denne passer perfekt etter en treningsøkt eller om du har litt dårlig tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

200 gram elgkjøtt, dette får du på din lokale slakter eller hos din lokale jæger. Jeg tar avokado sammen med kvarg fordi da får du både bra fett (15g fett & 160 kcal) og et høyt innhold av proteiner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 hvitløksfedd hakket godt og presses inn i kjøttet. Sleng på litt salt og pepper og 7 minutter etterpå er middagen ferdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette kan være fordelen med Speltlomper!

  • Kan inneholde mere jern, sink, magnesium og kobber.

  • Både spelt og hvete inneholder gluten, men speltmelet har en annen proteinsammensetning enn hvete så noen med hveteintoleranse kan spise spelt.

  • Kan inneholde mer fiber, noe som er bra for fordøyelse.

  • Har nok en smule lavere glykemisk indeks (som gir mindre blodsukkerstigning, mindre insulin, mindre fettlagring) enn hvete, men hovedandelen av lompene er jo uansett poteter som har høy GI. (Du spiser jo som regel ikke lompene alene, men med proteiner og fett som uansett vil senke belastningen på blodsukkeret).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *