Jævla dyslektiker!

Hei dere,

Til alle som irriterer seg over hvordan jeg skriver og føler du har en trang hele tiden for å påpeke dette til meg for å «hjelpe» 

Tusen takk, men nå tror jeg vi må gå litt inn i oss selv og tenke over hva man skriver til mennesker man ikke kjenner, for husk selv om ting er ment positivt – vet man ikke hvordan den andre personen vil håndtere dette.

Jeg er fult klar over at jeg har mange skrivefeil, og enda flere kommer til å komme.

Lese og skrivefeil er noe jeg har slitt med siden barneskolen og er en av hovedgrunnen til hvorfor jeg ble mobbet. Nå er jeg voksen, og jeg tåler det meste, ( til og med drapstrusler etter en sponset, og ikke så riktig valg jeg gjorde i januar. )

Jeg vet hvordan det føles å ikke klare å holde samme tempo som resten av klassen min gjorde, og ord fra fremmede mennesker kan virkelig såre og bli med resten av livet, så derfor føler jeg det er viktig å få frem et lite budskap her.

Jeg har det man kaller for dysleksi og er ordblind. Det vil si, når du leser en bok på kanskje en uke, bruker jeg kanskje seks uker. Et blogginnlegg kan jeg bruke 1 dag på å skrive, for meg tar ting litt lenger tid. Jeg stokker om ord og bokstaver og klarer ikke å holde samme fokus med arbeidet som kanskje de fleste, så jeg må da jobbe ekstra hardt for å nå mine mål.

Jeg tar ikke dette så tungt at folk har behovet for å sende meg meldinger om dette, men tusenvis av unge barn der ute kan gjøre det, og de kjenner på følelsen av å ikke passe inn eller være bra nok.

Så til etterretning, har dere en trang for å påpeke dette til en fremmed person?! Ikke gjør det, send heller en melding til vennen din, så får dere ut frustrasjonen der, ikke send til folk dere ikke kjenner. 

Alt godt ment ❤️

Og en annen ting, hvem var det som valgte å kalle dette for dysleksi lurer jeg på?! Det må jo være det værste ordet som finnes for oss, dyslektiker liksom! Dette har jeg brukt lang tid på å lære meg.

Kids – har du dysleksi – bruk dette til din fordel, for du kommer til å bli en jævla kreativ sjel. You got this!

Skriv en kommentar