Beklager

Hei kjære følgere og alle dere andre som har engasjert dere i mitt siste innlegg om sponset tur til Dubai.

Jeg har fått utallige tilbakemeldinger som har fått meg til å tenke og reflektere mye de siste dagene. Og jeg er enig med dere, dette er nok en invitasjon jeg burde tenkt mer over og takket nei til.

Dette er en sak som engasjerer mange, heldigvis! Og det er også en sak som har fått meg til å tenke over viktigheten av individuelle valg som taes. Jeg vil ikke støtte opp under grusomheter, ei fornekte at de skjer. Valget mitt om å dra på denne reisen kom til kort. Jeg har valgt å slette alt av matriell fra Dubai som er blitt postet, og legger meg helt flat og beklager.

Da jeg ble invitert til Dubai var jeg veldig i tvil på om jeg skulle dra, men etter mange tanker frem og tilbake bestemte jeg meg for å reise ned – og det på min egen betingelse hvor jeg kunne få skrive det jeg selv ønsket fra Dubai ; Et møte med begge verdener.

Jeg er selv homofil, vet hvor tøft det er å komme ut av skapet – og være seg selv. I Norge er vi heldige, vi kan være oss selv, kysse og leie på åpen gate, og endelig kan vi gifte oss også. Men så finnes det også plasser i verden hvor dette er forbudt. Min kampsak er at vi alle skal få være den vi er født til å være. Føle på friheten – og kjenne på at vi er fantastiske mennesker alle sammen.

I løpet av disse dagene har jeg vært i dialog med en rekke homofile menn som bor i Dubai, noen er født her mens andre har flyttet hit.

Jeg har grått, vært sinna og kjent på samme følelse som mange av dere der hjemme sitter med.

For hvordan ville dette vært om man var i Norge og jeg ikke kunne kysse min fremtidige kjæreste?! Eller hvordan ville det vært for meg å reise til Dubai med kjæresten min?!

Vi har en lang kamp som må kjempes, og jeg har aldri villet kjempe for noe så sterkt som etter at jeg har snakket med disse mennene.

Jeg prøver å gjøre mitt, på min måte. Men jeg forstår virkelig at jeg trenger å forstå og lære hva og hvordan Amnesty jobber før jeg tar en slik avgjørelse på egen hånd neste gang.

Nå skal jeg jobbe videre, fortsette dialogen jeg har fått med disse fantastiske homofile guttene i Dubai, og kanskje en dag får jeg saken min på trykk på en plattform som er større en min egen.

Kanskje en dag vil alle mennesker i verden over få lov til å elske den de elsker, det håper hvert fall jeg.

Stor klem og kjærlighet til alle, og nok en gang – jeg beklager virkelig.

Espen-

Skriv en kommentar