derfor er ikke alkohol en priotering på julaften hos oss

Hei dere,

Denne helgen har vært så fin – og den har gått så sjukt fort. Julebord på fredagen, og julemiddag med fine venner på lørdagen. Det er noe med julen og når gode venner som møtes, spiser middag og har dype og fine samtaler uten alkohol. For meg er slike middager noe jeg virkelig verdsetter. Dra hjem på en skjebelig tid, og legger seg – for så opp og jobbe på søndagen med masse energi i kroppen, og dra en tur på trening.

Jeg er vokst opp i et hjem hvor alkohol aldri har vært en priotering i julen, mye mulig fordi vi har alkoholisme i familien, og som barn ble vi veldig godt skjermet om mamma og pappa hadde seg noe «godt» i glasset, noe jeg er kjempe glad for i dag. Ja, til en alkoholfri julaften.

I år skal jeg feire jul for første gang i Oslo siden jeg flyttet inn til byen for 12 år siden, men om jeg hadde vært hjemme i Vennesla med familien i år, har vi ikke serverig av alkohol i juletiden i det hele tatt. Det er ikke slik at jeg er avholds – men siden vi har alkoholisme i familien og vet hvordan slike ting kan sette spor og påvirke familiesituasjon, liker jeg heller en boks Pepsi Max og hyggelig samtaler i en edru tilstand.

Julen er for barna og for å samle familien, skape minner med de man er glad i – og verdsette gode tradisjoner som smågodt klokken 11:00 på selve julaften, og sitte å se på NRK bonanza hele dagen. Leke og finne vårt innerste barn hele gjengen. Det er koselig det.

Når jeg drikker, da drikker jeg ikke fordi jeg synes alkohol er så veldig godt, jeg drikker det for å få den lille «rusen» så da er spørsmålet – trenger man den «rusen» på julaften i grunnen? Ta deg et glass eller tre til middagen, men må man drikke flaske etter flaske?

Var vinen så god? Eller trengte du bare å få «rusen» for å slappe av med de du er glad i? Jeg mener det er noe som ikke helt stemmer om man MÅ styrte i seg flasker etter flasker på en dag som nettopp julaften.

BTW: Siden vi snakker om alkohol og edru tilstander.

Jeg dro også på en aldri så liten date i helgen, og når jeg sier ”liten” så kan jeg kanskje oppsummere det til en speed-date på toppen 15 minutter. Tenk at en 15 minutters date med en du aldri har snakket med før, kan være bedre en enn date som varer i over en time, da snakker vi date da, og de 15 minuttene inkluderte faktisk sjukt mye klining – Det var gøy det ass! Klining er også bedre edru, men det vet dere sikkert, og om ikke – da har dere virkelig noe digg i vente.

God 2 søndag i advent <3

Skriv en kommentar