Mental helse foredrag på skoler i hele Norge 2019

Hei dere, håper tirsdagen knekker frem masse deilig energi hos dere, selv er jeg allerede oppe å hopper, og føler meg sjukt motivert, og det er takket være alle tilbakemeldingene jeg har fått etter jeg la ut dette på Snapchat i går. Herregud så sjukt mye bra mennesker som følger meg, blir rett og slett helt satt ut.

Jeg er jo fullt klar over at det er mange mennesker som har lagt pekefingeren sin på subscribe knappen på min SoMe kanaler, noe jeg setter så utrolig høyt pris på, men man glemmer ofte hvor mange det faktisk er – nettopp fordi jeg gjør mine daglige rutiner, låser meg litt inne og faller litt bort i min egen rare verden.

Men i går var det noe som pushet meg, og jeg vet ikke helt var det var, mulig det var bestemor i himmelen som kastet noe over meg. Du vet noen ber til gud og andre religioner, selv ber jeg til bestemor og håper hun ser over meg, og passer på at ting løser seg når jeg ikke har det helt topp i topplokket mitt.

Bilder lånt av Liv Maria fra et tidligere foredrag. 

At så mange unge mennesker ønsker at jeg skal kommer på skolene rundt om i landet for å snakke om et tema som mental helse hadde jeg aldri trodd – og det er så sjukt fint og vakkert at unge i dag kjenner på hvor viktig det er å åpne seg om ting som kan være ganske så tøft til tider, hver fall på denne dømmende planeten vi har valgt å kalle for jorden. For vi er ikke akkurat kjempe snille med hverandre til tider.

Da jeg var ung snakket jeg aldri om mine problemer, eller følelser, de gravde jeg ned, og det forandret meg til en person jeg ikke ville være. Jeg ble min egen hater, min egen styggen på ryggen, og til slutt var den lille gutten som mamma hadde født en desember natt i 1981 en mørk og trist skygge av seg selv som hadde et ønske, og det var å dø.

Så sitter jeg her da, i Oslo og året er nå blitt 2018 og kjenner at jeg må gjøre noe, noe som kan forhindre at andre unge mennesker skal vokse opp og kjenne på slike følelser og mørke tanker som jeg har slitt med i mange år.

Viste du at beregninger viser at helsetjenesten behandler mellom 4000 og 6000 selvmordsforsøk årlig. Hvert år registreres det mellom 500 og 600 selvmord i Norge.

Jeg fikk også utrolig mange tilbakemeldinger fra forelder som både var bekymret, og hadde et sterkt ønske om at et slikt tema/fordrag på skoler virkelig er et must nå.

Så takket være alle dere skal jeg i dag sette meg ned, skrive på dette foredraget, og krysse viskelæret over pennen min for at noen der ute tar kontakt slik at dette blir en realitet for året 2019. Tenk om man kunne klart å få til to, tre foredrag i uken, herregud – det hadde vært helt fantastisk.

Temaer jeg ønsker vi skal snakke om vil handle om mobbing, seksualitet, mental helse og trening, estimert tid vil være fra 1 -2 timer. Jada, vi skal gjennom masse, og vi skal snakke sammen, og lære litt om både det ene og det andre. På mitt foredrag er ordet flaut ikke et tema, og ingen spørsmål er dumme!

Jeg tror at vi voksne har ekstremt mye å lære av barna våre som vokser opp nå i generasjon z – ikke bare er de kjappere i teknologien – men de er også jævla mye smarte enn hva vi tror.

Så del gjerne dette innlegget om du mener du kjenner noen på facebook, eller i skolen som kanskje kunne tenke seg et slikt foredrag.

Min kontaktmail er Espenhilton@gmail.com så nå gjenstår det bare og se om vi klarer å få dette til, jeg er hver fall motivert til å møte mange flotte ungdommer rundt om  i hele Norge. 

#letstalkaboutit #laosssnakkomdet

Skriv en kommentar