Sunn og god pølse- gryterett på 15 minutter

Glad mandag,

Jeg våknet opp i dag med sykt hovne øyner etter år sett 4 episoder med DATOEN på NRK, om dere ikke har sett denne, så må dere gjøre det. Snakk om å sette livet i perspektivet for oss tv-seere. Kanskje du vil lage en deilig middag til dagens episode, da deler jeg pølse- og linsegryte oppskriften med dere. Hemmeligheten i denne er magre pølse og ferdigkokte linser. Den smaker like godt som de gryterettene som har stått og putret i 4 timer, så gi den et forsøkm, og btw- den er genial etter trening.

Dette trenger du:

  • 1 1/2 ss kokosolje
  • 10 chipotle pølser ( kryddret italienspølse)
  • 1 rød paprika, skåret i tynne strimler
  • 1/2 squash skåret i 1 cm store terninger
  • 10 cherrytomater
  • 2 stilker timian
  • 250 gram kokt linser
  • 1 1/2 dl kyllingkraft.

Slik gjør du: 

Varm kokosoljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Legg i pølsene, og stek dem i 3 minutter til de gyllenbrune. Snu de er par ganger underveis.

Ha i rød paprika, squash, tomater, timian, og røre i  3-4 minutter, eller til grønnsakene akkurat begynner og bli møre. Tilsett linser og kyllingkraft, og krydre rikelig med salt og pepper. Bland godt, la det koke opp og småputre videre i 3-4 minutter.

Forsikre deg om at linsene er varme og at pølsene er gjennomkokte, før du drysser over persille om du ønsker det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *