Tips til en bedre forbrenning.

Glad lørdag dere,

Jeg fikk et spørsmål fra en av dere på snapchat om jeg kunne forklare litt rundt metabolisme fordi Khloe Kardashian hadde delt sine tips rundt dette på sin betalte app, he he.  Så her skal dere få det gratis i dag.

Hva er metabolisme?

Metabolisme er en generell betegnelse på den kjemiske prosessen i kroppen som omsetter luft, mat og andre materialer til stoffer som kroppen behøver for å kunne fungere. Selv om metabolismen i det store og hele er den samme for oss alle, er det individuelle forskjeller. Arv har litt innvirkning, men du kan også gjøre noe for å styrke metabolismen din og dette er noe jeg liker å gjøre. En av favorittene mine er selvsagt frokosten min som inneholder havregryn, men den andre er epleskall sammen med kanel.

Vi vet det finnes mennesker med en metabolisme, som gjør at de brenner fett uten ekstra innsats. Slik opprettholder de samme vekt og midjemål gjennom mesteparten av livet.

Noen ganger er det slik at arveanlegg gjør det vanskelig for oss å gå ned i vekt uansett hvor hardt vi prøver. Hva kan du gjøre? Ideelt sett bør du spise en balansert  diett, som gir deg alle vitaminer og mineraler du trenger. Du bør spise proteiner, så musklene dine holder seg sterke. Disse uttrekkene vil, sammen med en balansert diett, sette fart i metabolismen og sørge for at du lykkes med ditt mål om å gå ned i vekt.

Metabolske forstyrrelser (Info NHI)

Generelt er det to typer metabolske forstyrrelser som er knyttet til fordøyelsessystemet. Den ene typen er problemer som skyldes at vi spiser eller drikker for mye eller for lite, noe vi bestemmer selv. Den andre typen er genetisk, det vil si arvelig. Genetiske forstyrrelser kan ikke helbredes, men de kan kontrolleres ved å justere dietten og livsstilen.

Andre ernæringsforstyrrelser kan skyldes mangel på vitaminer og mineraler i dietten. Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i normal metabolisme fordi de tilfører kroppen stoffer som kroppen selv ikke kan lage. Vitaminer og mineraler inngår derfor i det vi betegner som et sunt kosthold. Mangel på disse stoffene betegnes som ernæringsforstyrrelser.

1. Epleskall og  kanel

Epleskall er kjent for sine slankende egenskaper, men hvorfor? Hovedsakelig er det to grunner til dette: ursolic syre og aktivt kollagen. Syren i epleskallet er bra for leddene, kontrollerer kolesterolet, og holder skjelettet sunt og sterkt. Det aktive kollagenet er bra for hud og hår. Dette er naturlige midler som er høyt verdsatt av alle som brenner fett og bygger muskler.

Hvordan lager jeg et uttrekk med epleskall og kanel? Det er enkelt. Skrell tre epler, legg det i en liter med vann og la det koke opp. Så fort det koker har du i en teskje med kanel. Dette deilige uttrekket kan du nyte gjennom hele dagen.

Spis en sunn frokost

Gir du kroppen din energi om morgenen, setter du den i jobb med en gang. Den tar opp næringsstoffer og brenner fett fra morgenen av. Havregryn, grovbrød, spinat og fetaost er noen av matvarene som får metabolismen i gang med én gang.

Ps: Drikk vann

XX

Espen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Må du spise epleskallet?:)

    1. Espen Hilton

      Nei, det spiser jeg ikke 😀 Det ligger bare å koke oppi gryta og ligger igjen i koppen etterpå 😀