Oppskrifter med færre karbohydrater.

Hei mandag, og hei dere.

Vi er mange som har hektisk hverdager og da er det fort å glemme frokosten. En av de lette oppskriftene å lage og få ned i systemet må være smoothies. Jeg har to frukter om jeg bare elsker, den ene er ananas og den andre er mango.

Mango med nøtter er kanskje den perfekte frokosten for deg som har dårlig tid om morgenen. Den inneholder sundt fett, og om du tilsetter en skje med proteinpulver får du også i deg en deilig dose med proteiner og det er mye bedre for deg enn en skål med med ferdig frokostblanding. Viste du at de fleste ferdig frokostblandingene er tilsatt mye sukker? Da jeg var ung viste jeg ikke dette, eller retter sagt jeg skjønte meg ikke så mye på hva jeg kastet i munnen. I dag rører jeg ikke ferdig frokostblandinger.

Savner litt smaken av Corn flakes om jeg skal være helt ærlig, men det må være en av de værste sortene på markedet. Jeg tror det gikk kanskje 2-3 pakkker med corn flakes i uken hjemme hos oss da vi var små. Ikke bra i det hele tatt!

Smoothie er en perfekt frokost om du har dårlig tid, men husk at det er fortsatt slik at ekte mat alltid vinner.

Dette trenger du:

125 gram mango

2 ss mandler eller cashewnøtter.

En neve med isbiter

En neve med bringebær.

2 ss med helfet gresk yoghurt

1 målskje (30 g) med proteinpulver av vanilje eller bringerbær.

1 dl mandelmelk eller soyamelk. .

Tips:

Tenk litt over hvor mye nøtter du faktisk får i deg når du lager en slik smoothie. Det har seg slik at nøtter er en veldig fin kilde til proteiner og essensielle fettsyrer, men husk at nøtter inneholder også masse kalorier. Jeg pleier alltid å si at 10 -20 gram er nok pr dag som et mellommåltid. Det er fort gjort å åpne en hel pose med nøtter på 300 gram og spise den den opp uten å bli mett. Husk at hvert eneste gram med fett inneholder 9 kcal, så det blir ikke kjempe lett å kvitte seg med fett om man spiser for mye.

Prøv gjerne forskjellige nøtter siden de inneholder ulike vitaminer. Knuste mandler over smoothie-bowl er min favoritt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *