ET SUNNERE ALTERNATIV TIL SAUS.

Det skal ikke mye til før kroppen kjenner at den får i seg riktig næring, og det trenger heller ikke koste for mye eller ta alt for lang tid å lage heller.  Vi vet jo alle nå at januar / februar er månedene hvor alle stresser for å komme i form og googler seg til riktig næring. Det finnes mange spennende menyer man kan finne når det kommer til en sunn livstil på budsjett, enten om du er singel, student eller en familie.

Som singel og alene dropper man ofte poteter til middagen, og jeg tror dette har seg fordi vi er vokst opp med å spise det hjemme hos mor og far da man vokste opp, og kanskje føler at det tar for mye tid og alt for mye rot for en person. Slik føler jeg det hvertfall. Da går jeg heller for kylling sammen med ris eller søtpotet, og det samme gjelder om man er student også. Men husk at en middag med poteter er både sundt og godt, og det tar ikke lenger tid, men poteter for min del smaker ikke like godt dagen etterpå, så da er det bedre med ris eller søtpotet. Mulig det er en vanesak for vi mennesker elsker jo vaner.

Jeg husker selv back in my day hvor jeg slet med og forstå meg på både riktig mat og trenings-språket » latinsk» Selv da jeg tok utdanningen min på AFPT slet jeg noe så inn i helvete med akkurat dette, men til slutt så får man det til, og da begynner det å skje noe med både kroppen og sinnet ditt. Treningen som en gang var stressende blir til slutt super motiverende og maten er morsom å lage.

Jeg skal dele litt forskjellige lette, billige og geniale menyer med dere i løpet av månedene som kommer. Noen er super enkle å lage hjemme og tar kort tid, mens andre er perfekte å bestille på døren om du ikke orker å stikke på butikken.

Men først ut, la oss snakke litt saus og gode alternativer til saus:

Jeg elsker helt sikkert saus på samme måte som mange av dere gjør. Men saus er ikke mat, det er på en måte det samme som smør. Et ekstra produkt vi velger å legge over maten fordi vi er vokst opp med det som liten. Du trenger ikke saus eller smør på alt. Og om du skal ha litt saus eller smør tenk litt over hvor mye du faktisk tar over middagen deres. For her er det mye dårlig fett og sukker.

 • Du kan bruke hjemmelaget dressing av kesam, krydder og urter, eller en god oljedressing. En hjemmelaget mangochutney eller tomatsalsa smaker også kjempegodt.
 • Andre alternativer er litt presset sitron eller lime, ellers så er en grønnsaksmos og grønnsakspure verdt å prøve.
 • – Når det kommer til slike ferdigsauser så kan det være lurt å være oppmerksom på hva du lager dem på. Er det lettmelk, H-melk, smør, rømme eller fløte? Hvis du får alternativer, som for eksempel H-melk eller lettmelk , så gå for lettmelken.
 • Bruk litt soya uten sukker over. Det smaker super godt.

Denne lille torsdags-menyen jeg lagte i går har jeg tilsatt litt soya uten sukker. Menyen er søtpotet, kylling og en halv avocado. Her får jeg både karbohydrater, proteiner og fett som er fantastisk for kroppen. Jeg brukte totalt 12 minutter på denne retten. Kutte opp søtpotetene, koke de opp i fem minutter mens jeg steiker kyllingen på siden av. Kutt opp en halv avocado og tadaa, du har en perfekt liten middag som dekker det behovet kroppen har brukt for etter treningen.

PS: Kunne sikkert droppet den lille boksen med Pepsi max, men litt belønning skal man ha også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Hei!
  Håper virkelig du tar deg tid til å svare på denne kommentaren.

  Jeg skal begynne å trene for å gå ned i vekt og stramme opp mage, armer osv. Men må man trene cardio eller kan man trene styrke? 🙂

  Som sagt, håper du svarer meg da det er dette som stopper meg fra å begynne:-)

  1. Espen Hilton

   Hei frøken strøken <3

   Jeg har laget to fantastiske programmer til dette. En med kondisjon og en med styrke. De ligger ikke så langt bak på bloggen. Jeg delte de sist uke. Bruk disse to om du er i tvil, de gir resultater 😀

   Men jeg anbefaler styrke og kardio sammen.

   Og det kvinner ofte tror er at de blir store når de trener vekter, det blir de ikke, men de blir stramme i kroppen.

   Tips: Varm alltid opp 10 minutter, og avslutt 10/15 min på mølla etter en økt. Det gir resultater. <3

 2. Tusen, tusen takk for svar!! 🙂 <3