HOLD DEG UNNA SOSIALE MEDIA

Hei dere, og gladelig jul.

Jeg har de siste tre dagene gjort noe jeg ikke har gjort på kanskje fem år! Jeg har ikke blogget! Og om du tror jeg har hatt abstinenser så er svaret, noe så inn i helvete! Men jeg har lenge gått å kjent på at jeg trengt en pause fra både tastetrykk og mitt egent kreative hode, så jeg SLO AV!

Julen er dessverre en tid hvor veldig mange får kjenne sterkt på følelsen av ensomhet, depresjon ,og ikke ha en form for tilhørighet, men det finnes ting du kan gjøre for å ikke la de negative tankene ta kontrollen.

 • Kom deg ut av huset ditt. Det er ingenting værre enn å sitte hjemme alene, se i veggen og gruble over hvor utrolig ensom og alene du er.
 • Det finnes mange ting du kan finne på i julen, liker du musikk? Hva med å sjekke om det er en konsert du kan gå på? Liker du tingene som skjer på bedehuset, i Moskén eller kirken, da vil jeg anbefale deg og stikke innom ditt og bli kjent med mennesker som har samme interesse som deg. Sjekk også opp om det skjer noe i ditt lokale samfunn, og husk at du MÅ ikke drikke selv om det skal være en » julefest » i romjulen. Ensomhet og savn kan bli forsterket ved inntak av alkohol, kanskje din nye tradisjon skal være å ikke drikke så mye i julen.,,
 • Deltar du i tingene som skjer i ditt lokal samfun kommer energien fra menneskene du møter til å smitte over på deg og du vil med en gang føle at ensomheten og tristheten forsvinner.
 • Hold deg til helvete unna sosiale media for dette er virkelig oppskriften til et ekte brakedown om du føler deg ensom, og grunnen er hele julesesongen som kommer rennende ned nyhetsfeeden hvor alle skal fortelle hvilken ydmyk skrytepaver de er, med #takknemlig #velsignet «velsignetliv osv. og til slutt har du lyst å kaste telefonen rett ned i do! Så under ingen omstendigheter bruk din tid, ensomhet og sjalusi på sosiale medier, SLÅ AV! Du kommer ikke til å savne noe uansett.
 • Det er mange som kjenner på følelsen av skam, eller kanskje kan være litt flau over å si de føler seg ensom og alene. Kanskje dette er første året du feirer jul helt alene i en ny by, og du kan ikke reise hjem fordi jobben din er helt ny, du er ikke alene og tabben folk gjør er at man blir flau over de miste tingene i livet og lyver heller enn å forteller den virkelig sannheten.  Om noen spør deg, ja, hva skal du i julen? Fortell sannheten for uten at du vet det så har personen du nettopp fortalt dette til en ekstra billett til en konsert, inviterer deg hjem til de i julen eller kanskje personen føler akkurat det samme som det.  SLUTT Å LYVE!
 • Begyn nye tradisjoner. Her føler jeg meg som en ekte talsperson ass. Min bror har giftet seg, fått hærlige barn og i år feiret jeg jul sammen med de, mamma og min lillesøster, noe som er super koselig. Men jeg er voksen og noen ganger kjenner jeg på følelsen av å skape min helt egen jul, ikke fordi jeg ikke vil være med familien min. Men jeg trenger å kjenne på følelsen av å skape en form for egen tradisjon selv. Kanskje booke en billett til India, Afrika eller sitte på en strand og bare være.
 • Mange ganger kommer ensomheten som du føler fra det du har festet deg fast i. Du sammenligner hvor du er nå, fra hvor du en gang har vært, eller ønsket du var. Du må slutt med dette! Skap dine tradisjoner som gjør deg glad nå.
Et par ekstra ting som kan være perfekt og viktig om du føler at juletiden kanskje ikke er den beste tiden i året for deg.
 1. Ta vare på deg selv litt ekstra i julesesong med selvpleie.
 2. Dropp inntaket på alkohol i julen.
 3. Kom deg ut å få deg litt mosjon, tren kroppen litt ekstra.
 4. Vær snill med deg selv.

Kort oppsummert:

Ikke isolerer deg selv. Fortell andre hvordan du har det og føler deg. Start en ny tradisjon og unn deg selv mye selvpleie <3

Du er ikke alene <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. kjenner på dette ja..
  Ungene har blitt store og man «føler«jeg ikke noe betydelig mere med alt dette så kommer mange andre følelser også.
  Ny i en bygd.
  Familie evig langt unna.
  Dyr på farmen min så man kan ikke reise.
  Men når jeg ser ut av vinduet er det ny snø som daler ned… hestene står ute og Kozer seg hundene snorker forran vedovnen.. kaffe i koppen og jeg er egentlig super heldig tenker jeg som har muligheten til å være her i stillheten og bare nyte min eget samvær og ta en pause fra den hektiske værdagen… selv om man kjenner på ensomheten i julen.

  1. Espen Hilton

   <3<3<3

 2. Et ord: Takk.
  Tusen takk for at du har skrevet dette innlegget. Klump i halsen.