Derfor blir julen bare tristere med årene.

Hei mandag og 6 dager igjen til julaften, er dere stresset?

Slapp av, julen skjer uansett om dere stresser eller ikke. Det er litt som når folk å løpe etter bussen, kan dere ikke heller vær på plass tidligere så slipper du å stresse, og det kommer en ny buss om 5 minutter uansett. Folk trenger å slappe litt mer av i julen.

Jeg skjønner like godt som både far og mor at det er gøy å gi julegaver til ungene sine, men det å gi ungene 15 julegaver og bruke et budsjett på nesten 10 -15 tusen kroner på hvert barn er bare helt meningsløst spør du meg.

Dette med gaver er helt supert, og det skal være kjempe gøy, men jeg føler vi glemmer litt hva julen faktisk handler om, den handler ikke om jakka til 5.000 kroner eller Iphone X telefonen som alle ungene har på ungdomskolen i disse dager, julen har på en måte mistet sin sjarm spør du meg.

For meg handler julen om å være med de man er glad i, de man ikke ser alt for ofte, de man deler og skaper tradisjoner med, når ble familiekjærligheten en del av budsjettet på hvor mye man er glad i hverandre? Det er faktisk slik det føles til tider og derfor blir julen bare mer og mer trist for hvert år som går. Hva er prislappen for å feire jul hjemme hos dere da?

Da jeg var yngre kom julebrusen, og kakemennene fra Liebermann i Vennesla ut i desember, herregud som vi gledet oss til denne tradisjonen, den er også borte nå. Fordi nå kommer juleproduktene ut i september -oktober og det i seg selv er bare trist. Jeg kjøpte en julebrus for en månede siden, og det å drikke den i begynnelsen av november var ikke det samme som å drikke en iskald julebrus 24 desember til julemiddagen. For meg blir julebrusen aldri det samme igjen, og ja det er bare en for brus for noen, men for meg var det en tradisjon som nå er borte.

La meg nå analysere hvordan julen blir fremover.

La oss si året er 2025:

Julen i 2025 handler om å skaffe nok gaver og helst skal prisen være ligge på 5.000 slik at vi vet vi er veldig glad i hverandre, og slik at vennene våres ikke tror vi er fattige når vi ringer å forteller hva vi har fått. I 2025 har sikker Johan på 14 år fått en forhånds bestilt reise til Bali sammen med vennene sine når han fyller 18 år, som er i 2029. Lillesøsteren på 12 år har fått gavekort på både bil og førekortet, joda. Det høres crasy ut, men jeg tror faktisk det er her vi er på vei.

Hvordan tror du budsettet ser ut for han som konfirmant i 2025? Pengegaven er 50.000 norske kroner. #flaut

Tusen takk til alle som har stemt på meg som årets influencers innen trening og helse. Håper dere har lyst å stemme meg videre til finalen. Det kan du gjøre HER

Nå skal jeg stikke å ødelegge påsken, neida……. Men den er heller ikke det samme som den en gang var, uansett. Vi ses snart. <3 God jul a!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. hei Espen! Jeg er helt enig! Julen blir kjipere og kjipere med årene. Nå er jeg mor og må skjule denne grinchen jeg blir på denne tiden hvert eneste år. Hjelper ikke å ha touretts da liksom!;P håper uansett du får en fin jul!

  1. Espen Hilton

   Hahaha elsk på den humoren <3

   Masse god jul til deg og dine Mette-mor.

 2. Jeg er helt enig i det du sier. Samtdig så er det mye av det jeg opplevde til min konfirmasjon. Jeg fikk en gave av mine foreldre på nesten 50.000 (bunad). Da var jeg 14 og det er 11 år siden nå, jeg er 25. Julen 2007 fikk jeg splitter ny iphone (den eldste iphonen). Jeg er enig om at julen handler om venner og familie, ikke materialistiske ting. Men vi er allerede forbi det, iom at man bruker ekstremt mye penger på julegaver nå. Det at butikkene selger julebrus i starten av oktober er bak mål.

 3. I år blir det kun gaver fra veldedige organisasjoner som Kreftforeningen, Plan Norge, Unicef osv. fra min kant! Jeg er heldig som har folk rundt meg som har alt de trenger, så hvorfor ikke la denne gale høytiden være godt for noe. Så kan de heldige av oss kose oas med mat og familie, også støttes det opp om de som trenger litt ekstra i tillegg. 🙂

 4. Jada, ingen som tenker på Jesusbarnet ikke jeg heller faktisk. Trodde de 3 vise menn var vise, men det «viser» seg at de vise har lært oss noe vi ikke burde gjøre. Nemlig å gi gaver. Dyre gaver. Hadde det vært I dag så kanskje Jesusbarnet hadde fått en rangle I gull eller Maria en minkpels for å holde varmen I en kald stall. Siden jeg nå har slått en spøk om Jesusbarnet og Maria må jeg fortelle hva jeg hadde satt pris på. Om noen av mine venner, familie eller andre hadde giddet å sette av noen timer til å lage meg en fuckings gave som kom ut av deres egne hender…Da hadde jeg gitt de en god klem og satt pris på at de hadde tenkt på meg den tiden det tok. Samme hva det var eller hvordan den så ut, de hadde brukt av sin tid på et annet menneske.. God Jul

 5. Hei Espen.
  Så enig i det du skriver. For min del koser vi oss med en julebrus 1 søndag i advent.Nekter å kjøpe før Gavene blir etter budsjett,så ikke så dyre. Julen handler om familietid,ikke om dyrest gave. Ha tid til hverandre og en pust i bakken etter en stressende hverdag. Jeg setter størst pris på gaver som venner har laget. Hva er vel koseligere å få en noen hjemmelaget mat,vin,lue eller div annet Ønsker deg en riktig god jul PS Har stemt på deg flere ganger

 6. Veronica Tjønsø

  Espen,

  Du har så rett, så rett!
  I Lillesand var også tradisjonen vi satt høyest kakemann og julebrus i desember, fremdeles så blir det ikke julebrus og kakemann før desember, til mine barns store frustrasjon!
  Min familie har et budsjett, og prøver å holde oss til dette, er jo rene galskapen nå for tiden.
  I år har jeg faktisk lagd flere av gavene selv, symaskin og klær til barn og betong og lysskåler til voksne.

  Ønsker deg en strålende fin jul, så tar vi påska når den kommer!