Proteinbolle MIX ( middag )

God mandag fine dere <3

Denne «proteinbollen » er helt perfekt etter trening, til middag eller under eksamen som veldig mange skal ha i disse dager. Det smaker godt, lett å lage, gjør godt for kroppen og er billig for lommeboken. Lag dobbelt opp så har du næringsrik mat under eksamenstiden som gjør at du får litt ekstra energi. Spis heller litt mer karbo enn sukker når du skal konsentrere deg. Middagen er ferdig på ca 15 -20 minutter.

Dette trenger du til 2 posjoner: 

 • 1/3 purre, hakket smått.
 • 2 ss rød currypaste.
 • 1 boks kokosmelk.
 • 2 ss soyasaus.
 • vannkastanjer
 • 400 gram kylling.
 • 150 gram ris,  (da har du tatt godt i, og har for to dager. Karbohydrater er veldig viktig for å oppnå resultater)
 • 1/5 brokkoli, i små biter.
 • 1 halv chilli ( finhakket)

Slik gjør du:

1. Legg oljen i en stor kjele og stek purren til den er myk og blank.
2. Ta kjelen av varmen, rør inn currypaste og la den steke kjapt.
3. Hell oppi kokosmelk og tilsett soyasaus. Ha kjelen tilbake på plata og visp godt slik at alt blir jevnt fordelt. Nå har du basen på gryta klar, så smak på den nå, kanskje du ønsker mer currypaste eller soyasaus? Tilsett det om det er ønsket.
4. Tilsett vannkastanjer og la det småkoke et par minutter mens du kutter brokkoli.
5. Legg brokkolibitene på toppen, sett på et lokk og kok i 4-5 min, til brokkoli er mør. Ha til slutt oppi risen. Risen tar ca 20 minutter å lage ferdig om du ikke kjører på med Uncle Bens sin variant. Husk å sett risen på først av alt!

Tips: 

Del middagen opp i 2. Den ene spiser du til middag i dag, mens den andre har du til lunsj i morgen eller når du føler du blir sulten igjen, men husk at det er bedre med en slik rett under eksamen enn masse sukker.  Lykke til med jule-eksamen folkens!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Hei, jeg vil bare si at denne oppskriften ga meg en liten åpenbaring i dag. Jeg så denne å tenkte «wow, dette så godt ut». Så jeg bestemte meg for å lete gjennom bloggen din for å se om jeg fant flere gode oppskrifter, og gjett om! Jeg lette langt og lenge og til slut var nettleseren min fylt med mat-faner. Jeg ble virkelig inspirert til å spise sunnere og leve litt bedre. Så jeg håper virkelig du kan legge ut flere slike oppskrifter, og om du muligens kunne laget en egen kategori for oppskriftene dine. Ha en fortsatt fin dag!

  1. Espen Hilton

   Hei Cecilie <3

   så sykt hyggelig å si, det kommer masse mer og hvertfall fra januar, holder på å jobbe med dette nå og skal ha det på youtube så håper du vil følge der også da får du video pluss trening og litt morsome kommentarer hi hi .

   Trodde de lå i kategorier jeg, ja ja. Takk for tilbakemeld det skal jeg fikse <3

   1. Hei igjen. Høres kjempe bra ut! Skal følge med videre. Det ligger vel i kategori ja, men lurte på om det eventuelt var mulig om du kunne laget en egen for oppskrifter slik at det blir litt lettere å finne.