Det er du som foreldre som må ta det største ansvaret! Hater du, hater også de!

Jeg føler at i dag er den veldig fin dag å dele litt tanker rundt dette temaet fordi i dag er det lov å gifte seg » down under» eller Australia som det så fint heter. Hvor vakkert og fint er ikke det. Yes til kjærlighet for alle 

Av og til lurer jeg på om voksne mennesker faktisk skjønner hva som faller ut av munnen i det barna er tilstedet, og av og til lurer jeg på om de husker hva og hvordan de selv lærte ting av sine egne foreldrer da de vokste opp. For det har seg faktisk slik at som barn fanger vi opp hvert eneste spennende øyeblikk i eget hjem. Vi lærer av foreldrenes oppdragelse og utvikler både positivt og negativt reaksjoner.

Jeg har lyst å fortelle om en opplevelse jeg hadde i sommer, dette sjokkeret meg noe helt vilt med tanke på at året er 2017 og vi ikke er kommet lenger.

Jeg ute på en reise hvor jeg hadde et kamerateam med meg, og i det vi skulle filme en scene kom det en liten gjeng med lekfulle og overglade barn bort. De lurte på hva vi filmet og om jeg jobbet i underholdningsavdelingen i Oslo. Ha ha. Elsk <3

Vi ble stående å snakke i kanskje fem – ti minutter og mot slutten spurte den ene jentungen om jeg hadde kjæreste, nei, det har jeg ikke svarte jeg.

Hvorfor ikke sier hun? Jeg har kanskje ikke møtt den rette enda svarer jeg.

Men har du hatt kjæreste da? Ja, jeg har hatt noen kjærester.

Hva heter hun da sier jenta. Min tidligere kjæreste var en gutt sier jeg, og da står ungene og ser på meg, og jenta begynner å skriker ut, æsj, sååå kvalt. Det er sykt kvalt. Du er kvalm. Det er ikke nomalt! Til slutt sto hele den lille søte gjengen med unger og hylte i kor hvor kvalmt dette var.

Det fikk meg til å virkelig tenke på hvor utrolig mye vi må jobbe på hjemmebane med å fortelle barna våres om kjærlighet mellom mennesker. Barn lærer av oss voksne, og deres meninger som foreldre setter seg mer enn du kanskje selv aner.

Hva om dette var sønnen deres på syv år som sa han var kjæreste med en gutt, og hele skolen gikk imot han. Hvor trist er ikke det, og hva tror dere skjer i hodet på den lille gutten på syv år i det hele skolen forteller hvem han ikke skal like! Jeg kan fortelle dere det med en gang. Deres lille sønn vil med årene bygge opp en mur, et selvhat og tilslutt kan det være at han ikke finnes på denne jorden noe mer.

«Dette er jo ikke noe som skjer, tenker kanskje dere nå» 

Dette skjedde med meg for 28 år siden, og hva skjedde i sommer? Samme historie gjentar seg nok en gang, så hvor langt er vi i grunnen kommet med likestilling og diskriminering? Vi har blitt mye bedre, men husk at du kan være med på å gjøre livet til neste generasjonen så ekstremt mye bedre.

Så selv om du er i egent hjem og forteller en historie, tenk litt over hvem som sitter rundt spise bordet.

Enten om du er storesøster, storebror eller foreldre. Du har et ansvar ovenfor de menneskene som er rundt deg og hvordan de opptrer i det de går ut døren.

Hater du, hater også de!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Bra skrevet. Utrolig viktig. Jobber mye på vår skole om å bevisstgjøre foreldre om hva de sier om andre og skolen forran barna. Et viktig tema!

  2. Hør Hør!!!!! Kan ikke vi alle ha fokus på det her en stund, la det komme ut i media igjen og få satt ting på riktig spor! At ikke folk skal få elske hvem de vil er uhørt! Når ble kjærlighet en dårlig ting?
    Har en sønn nå og han blir ikke skjermet for en ting av dette som er normalt. Han skal få være den han er og tro på det han vil!