Verdens brøddag 2017

Heiiiia dere.

Det er ny uke, nye episoder på Bloggerne i kveld og i dag feirer vi også verdens brøddag ( 16 oktober) Heiiia alle som elsker brød og kan spise masse av dette deilige kornproduktet. Jeg er en av de som må passe meg litt for brødmat. Grunnen er opplåst mage og ufrvillig promping, true story der altsår!

Kjipe greier for brød med masse smør er virkelig magi i munn gapet. Derfor er det fint det finnes mange gode varianter der ute, bagel er en av favorittene mine. Legger med en oppskrift til dere her i dag. Ps:  Har dere smakt på mine protein rundstykker? Du finner den oppskriften HER. Disse er helt fantastiske. tror jeg skal lage de i kveld jeg. 

INGREDIENSER:

Finn frem 5-6 dl havregryn, dette skal du nå bruke som «mel» knuse alt med stavmikser slik at det blir til havremel.
5 dl fibra fullkornshvetemel
1 pk tørrgjær
0,5 dl sukrin
1 ts salt
4 dl lunkent vann
1 ss honning
1 ss sitronsaft

Vannbad:

Hvorfor et vannbad? Jo, mine damer og herrer. Vannbad er med på å gjøre bagelen sprø på utsiden og myk på innsiden. Jeg kaller vannbadet for bagelsen sin dåp. Det er her magien skjer.

I vannbadet trenger du:

1 ss salt og 2 ss sukrin til 2-3 liter vann.

Slik gjør du:

Du blander sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i lunkent vann, sitron og honning. Bland deigen godt, og etterpå dekker du bollen med plastfolie. La den heve i ca. 20-30 minutter.

Del opp deigen og lag ca 12 «boller» Så kan du stikke pekefingeren på midten av bollen slik at du får et stort hull som holder seg slik i det bagel-deigen heves.

Kok opp en stor kjele med vann. Ha i 1 ss salt og 2 ss sukrin til 2-3 liter vann. Her legger du i 3-4 bagels av gangen og lar de koke i ca 3 minutter på hver side.

Pensle med sammenpisket egg og strø over havregryn og min favoritt som er fin hakket mandler. Stekes ved 220 grader i 20 minutter. (over- og undervarme), midt i ovnen

Vi ses på snapchat og instagram @EspenHilton.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Hei! Må man bruke sukrin eller kan man bruke sukrin gold? Eller bare ikke bruke sukrin i det hele tatt? De så mega gode ut!!

  1. Espen Hilton

   Jeg bruker sukrin

 2. Hei! Hva heter sangen/artisten som ble spilt i bakgrunnen på snapstoryen din til dette innlegget? Keep the light on eller noe sånt?

  1. Espen Hilton

   Den heter Passport home med JC Cooper, men nesten da. ha ha 😀

 3. Herregud så mye bra du sa i kveldens episode på bloggerne! Takk for at du delte det! Sterk historie, det kom en tåre hos meg også.

 4. Espen!
  TUSEN takk for dagens bloggerne. Satt med tårer rennende nedover kinnene, og takker deg for din åpenhet. Du er en sterk mann og dette betyr mye for folk. For et forbilde! Verden trenger flere som deg.

 5. Karin Indrehus

  Fantastisk! Disse skal lages
  Ha ei nydelig helg! Hilsen ei som bor i Kristiansand.