10 basis varer du bør ha på kjøkkenet

Ladida campers, laaadida!

Jeg vet det er mange som både sliter med å komme seg på trening nå på høsten nettopp fordi vi går mot mørkere tider, og det å finne gleden i å lage sunn mat er kanskje ikke det som ligger øverst på ønskelisten. Høsten, mørker og regnet gjør ofter at vi går på butikken og knabber med oss det letteste og første vi finner som ferdigmat, noe som oftest inneholder mer e-stoffer enn næring som kroppen din. Selvsagt skal vi kose oss med både e-stoffer og junk til tider, men alt med mengder.

En av mine favoritt «oppskrifter» etter trening eller til dager hvor jeg bare ikke orker er denne: Laks, avocado og tomatet i speltlomper. Det tar deg toppen 8 minutter og lage hele «menyen» og kroppen vil få i seg proteiner, det sunne fettet og karbohydrater.

Ca totalt pris: 80 kroner

10 basis varer du bør ha på kjøkkenet:

 1. Havregryn er en ypperlig kilde til karbohydrater og kostfiber. Spesielt gunstig er kostfiberen betaglukan, som kan bidra til å senke kolesterolet. I tillegg inneholder havregryn både fett og proteiner.
 2. Mandler inneholder masse enumettet fett, som du trenger i kosten din. I tillegg er de en god kilde til proteiner, kostfiber, magnesium, kalsium, vitamin E og B-vitaminene niacin og folat.
 3. Avokado er ikke en grønnsak, men en frukt. En fet frukt, som inneholder mye enumettet fett. I tillegg er avokado en god kilde til vitamin B og C. Avokado inneholder også kalium.
 4. Gulrot er en mager rotgrønnsak, som er spesielt rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen vår. I tillegg inneholder gulrot blant annet både fiber, kalium og jern.
 5. Grovbrød – I de groveste, som rugbrød, finnes det en drøss av nyttige godsaker som kroppen vår trenger. Gode karbohydrater, kostfiber, proteiner
 1. Laks er en fet fisk som gir deg en drøss av de sunne omega 3-fettsyrene, som skal være spesielt bra for å forebygge hjerte- og karsykdommer. I tillegg inneholder laksen proteiner, vitamin D og selen.
 2. Kylling er stappfullt av proteiner og nesten blottet for fett.
 3. Kikerter er svært rik på proteiner. Faktisk inneholder denne belgfrukten omtrent like mye proteiner som kylling. I tillegg er denne gule lille erten rik på fiber, jern og B-vitaminet folat.
 4. Egg er nok først og fremst kjent for sitt høye innhold av proteiner og fett. I tillegg inneholder denne frokostfavoritten selen, jern, fosfor, vitamin A, D og E, samt B-vitaminene folat, riboflavin og B12.
 5. Cottage cheese er en proteinbombe, med lavt fettinnhold. Den inneholder også store mengder kalsium.

Så neste gang du står på butikken og lurer på om du igjen skal ha deg en frossen pizza fordi du ikke orker å lage «middag» husk at denne oppskriften tar deg bare 8 minutter og kroppen vil føle seg mye bedre etterpå enn om du nok en gang kaster i deg junkfood på dag to.

Høsten og mørket er igrunnen ikke så ille, opp og hopp. Du har selv ansvaret for egen kropp, lykke og helse. DU velger hvordan DU vil ha det, ikke PT din!

Hook meg gjerne opp på snapchat eller instagram @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. H-holy! Detta så godt ut. Thanks. Jeg må prøve dette ut i dag! Keep up the good work 🙂

 2. Omg det så dritdigg ut! Hva drikker du?

  1. Espen Hilton

   Det er mitt «candy» aka Pepsi Max.

 3. Janicke Moldekleiv

  Hvilket grovt brød er det som er å foretrekke… føler jeg famler i en haug av «grove» brød og blir usikker på hvilket som er best.

 4. Hvor lenge steker du fisken i ovnen?

  1. Espen Hilton

   10 -12 minutter 😀