Rusfri i fire år!

Dette innlegget postes hvert eneste år for og gi skryt til verdens beste og rareste mamma og som minne om: Kan min søster. Da kan din også.

Som mange vet kommer jeg fra bygda, en liten og koselig bygd i sør-Norge. Jeg elsker at jeg både kommer fra en liten bygd, og har en litt rar dialekt som mange ikke helt forstår seg på i Oslo. Lenge leve bygdelivet ♥

Det jeg hater med med å komme fra en liten plass, er at folk har så lite å gjøre at de må bruke tiden sin på sladder, snakke ned om andre mennesker som de ikke vet noen ting om. Man skulle tro at voksne ikke mobbet andre voksne mennesker, men det gjør de hele tiden, enten om det handler om hvordan de bor, hva andre har råd til eller hvordan de er som mødrer.

Mange ganger har jeg fått høre at de damene som ikke er så bra mødre, er de som har barn som dessverre sliter med narkotika. Barna har blitt rusavhengig i en ung alder og ofte i små bygder går dette ut over mødrene til disse barna. Ryktene blir bare større, og større, og naboene snakker høyere og høyere på den månedlige syforeningen om hvor grusomt de må ha det hjemme. Dette må jo være familien sin feil, har du sett hvordan de har det? Hørte du hva datteren til …….. gjorde i helgen? Hun får det fra moren, hun er jo helt lik moren sin. En liten hore av en unge har også noen sagt.

Slik rykter blomstrer opp hele tiden i småbygder, og dette er med på å ødelegge livet til en mamma som sliter med et barn som har fått rusproblemer. Dette gjelder ikke bare min mor, men tusenvis av mødere der ute som daglig blir sett ned på av naboene fordi de elsker sitt egent barn mer enn noe annent på jord.

At kvinner må løfte seg selv opp med sladder bare for å bli dronningen på syforeningen har jeg aldri forsått meg på, kanskje det er på tide at kvinner som dette “manner» seg selv opp og drar på besøk til de kvinnene som har barn med rusproblemer. Lev en uke i deres sko, da skal du faktisk få lov til å åpne opp kjeften etterpå og dele hva den virkelig faktaen er om mødere som har barn med rusproblemer.

Jeg er jævelig stolt av min lillesøster som har vært rusfri snar fire år.

Del gjerne videre om du føler for det.

Vi ses på Snapchat & Instagram @Espenhilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Fantastisk skreve Kan ikke bli få blitt mer sant

 2. Ser den, flytta fra bygda selv da jeg var 23, har nå bodd i Oslo i 29 år..
  Kjipern når bygda viste hva du skulle ha til middag før du hadde laget den…
  De viste akkurat hva slags klær jeg hadde vasket, selv im tørkestativet stod på loftet …
  Var så bra å komme til et sted der du var en av mange, nesten usynlig…
  Ha en fin dag videre Espen

 3. Jeg er også JÆVLIG stolt over de søster. Fikk besøk av de mor og søster her om dagen. FOR EN FORANDRING

 4. Ser den, flytta fra bygda selv da jeg var 23, har nå bodd i Oslo i 29 år..
  Kjipern når bygda viste hva du skulle ha til middag før du hadde laget den…
  De viste akkurat hva slags klær jeg hadde vasket, selv im tørkestativet stod på loftet …
  Var så bra å komme til et sted der du var en av mange, nesten u hasynlig…
  Ha en fin dag videre Espen

 5. Linda Ulvnes

  Bra skrevet.
  Ha en fin dag videre.

 6. Jeg skjønner hva du mener…og tror absolutt på din opplevelse. Og det er for Jævelig faktisk! Men, folk kan forandre seg. Og jeg har opplevd det motsatte. Helt sikkert noen som bare må lage kvalm og sladrer. Men, poenget! Di jeg referer til, er oppegående foreldre og sønnen havnet på kjøret. Men, alle jeg vet om støttet dem og slo ring rundt familien når ting var tøft. Sønnen er endelig rusfri ❤️ Jeg er veldig stolt av både han og familien. Jeg håper å tror bygdedyret har dempet seg noe med årene og mange ny innflyttet. Bygda er liksom blitt litt «større» kanskje?
  Ha en fin dag. Og veldig glad for at din søster har 4år som Rusfri. Det er fantastisk! ❤️

 7. Du har all grunn til å være stolt. Er ikkje bare bare med den jæ*** narkotikaen.
  Min bror er rusfri på 11-te året. Så stolt av han. Hadde ikkje trodd han skulle nådd 40. Nå er han 49.
  «Bare for i dag»
  Ha en superfin helg.

 8. Liv Hedemand

  Tusen takk for at dere mine barn er akkurat slik som dere er..Jeg er kjempestolt av dere alle 3 og det dere har fått til. Klem fra mamma. Kjempeglad i dere

 9. Sånne tekster burde sees oftere. Cred til deg og ikke minst lillesøster❤️

 10. Jeg elsker ærligheten din, det viser karakter og styrke..:) DET kommer også fra en sterk mamma som gav en god oppdragelse, men DET snakker ikke ryktene om..:( Stå på, dere er noen fine folk, du og familien din..<3

 11. Cecilie

  Vet virkelig hva du skriver om. Bodd i samme bygda som deg. Flyttet fort ut da jeg kunne som 16 åring. Var litt innom ett par år senere men ikke lenge av gangen. Og har selv søster som er rusmisbruker, som har endelig klart å holde seg rein i en del år. Og siden jeg var lille søster til henne så måtte jo jeg være av samme ulla var det mange som mente. Pffh. Bygdefolk ass.

 12. Kjææære Espen! Jeg digger deg og bloggen din, men en ting som irriterer meg skikkelig er at teksten din er midtstilt! Det går greit i korte innlegg, men i lengre innlegg er det utrolig irriterende, setningene er altfor lange til å være midstilte. Mulig jeg er yrkesskada som grafisk designer men bare et vennlig tips! <3

  1. Espen Hilton

   Ahhhh takk for feedback. Jeg legger det bare sånn fordi jeg synes det ser bedre ut, men tar det til meg. Takker og bukker <3

 13. Jente27

  Takk for dette innlegget ❤️ Jeg er selv fra en småby, og har hatt alvorlige heroinproblemer, men har nå vært rusfri i 8 måneder. Det er en knallhard jobb, all respekt til lillesøsteren din (og alle andre som klarer det) Jeg digger btw å se deg på «bloggerne». Serien har blitt dagens høydepunkt for meg!