Hjemmelaget granola -i proteinbolle

Glad mandag dere.

Herregud, på fredag sa jeg til meg selv – Espen, nå tar du deg en liten bloggpause i noen dager, det er tross alt ferie og du trenger å roe deg noen hakk ned, mulig jeg er litt sliten etter all oppussingen og budsjett som skal gå opp i opp!

Du vet når du har en kul ide, setter den i gang og når resultatet nærmer seg så er budsjettet dobblet opp og du bare, faenihelvete! Ja, jeg har lært en del ting når det kommer til oppussing for å si det sånn.

Sjekk alltid referansen til de som skal gjøre jobben. Få alltid en riktig pris og for all del husk at oppussing koster alltid mer enn hva du har beregnet. Men nå er leiligheten snart ferdig om noen dager og jeg gleder meg så til å flytte inn etter nesten tre måneders i en sponset koffert.

Men mat og sunnhet gjør meg veldig glad og spesielt hjemmelaget mat, så hva med en sunn hjemmelaget gronola som er dyppet i proteiner og økologisk havregryn.

Dette trenger du:

 • 200g økologisk havregryn
 • 50g linfrø
 • 50g solsikkekjerner
 • 50g seasamfrø
 • 50g gresskarkjerner
 • 150g grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter.
 • 25g sukrin
 • 1dl frukt juice
 • 1ss nøytral olje
 • Flytende honning (ca. 1/3 av flasken)
 • 100g tørket frukt eller bær

Du velger i grunnen de nøttene du selv liker.

Rør sammen alt det tørre med unntak av sukrin og tørket bær. Tøm juice, smør, sukrin og honning i en gryte, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Bland sammen ingrediensene med unntak av de tørkede bærene, og fordel jevnt over en langpanne med bakepapir. Bak / rist blandingen midt i ovnen på 140–175 °C i 45–60 minutter. Rør om med en øse iblant (cirka hvert 10-15 min) slik at blandingen får en jevn brunfarge og du unngår at den brenner seg.

Server med mager kesam som er fylt med proteiner og litt oppskåret banan, jeg tar også i litt sukkerfri saft som jeg rører godt inn for å få litt frisk sommersmak i frokosten. Du må gjerne strø over litt kanel på slutten. Dæven så godt.

Håper dere liker det, og husk flere oppskrifter og treningstips finner dere på snapchat og instagram min @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *