BLI KVITT SUKKER-SUGET!

Hei dere.

Jeg får mye spørsmål om hvordan man kan bli kvitt sukker-suget og helt ærlig, slutt å spis sukker så kommer det ikke, så lett og vanskelig er det på en og samme gang, og er det en ting kroppen ikke trenger så er det hvite raffinerte sukkeret, dette er kraftig og gir en energibombe/sukkerkick. Og ja – man blir rett og slett happy av å spise sjokolade og drikke coca-cola, men lykken varer ikke lenge.

– Har du først inntatt sukker, vil kroppen be om mer. Da blir det en abstinens i kroppen som føles uutholdelig og er vanskelig å motstå. Det er derfor det er så vanskelig å spise bare litt godteri, eller å slutte. Jo mer sukker man spiser, jo høyere abstinens vil man få når man kutter det ut. Abstinensen etter sukker kan være smertefull og ekstremt sterk.

Fysiologisk og psykologisk/emosjonelt sukker-sug.

Jeg er nok den som faller inn under kategori: psykologisk/emosjonel sukker-sug. Er jeg lei meg eller trist går tankene mine veldig fort tilbake i tid, og ønsket om å «dope seg litt» med sukker, som gir rask smertelindring mot tristhet, kjedsomhet, sårede følelser og ensomhet.

Det er ikke litt jeg spiser heller. Jeg kan faktisk spiser 500 gram melkesjokolade på under to minutter og forsatt ha lyst på mer, crasy!

Nå begynner det å bli veldig lenge siden jeg sist hadde en slik cravings, og det eneste sukkeret jeg får i meg kommer gjennom en pappkartong som har Litago kua som frontperson, eller om jeg er på kino da må jeg ha sjokolade fra Freia, og helst en stor popcorn ved siden av for du skal kose deg også, men alt handler om mengder.

Dagens deilige proteinmeny har hjulpet meg mange ganger i det jeg kjenner sukker-suget kommer løpende. Denne kan du lage i mange varianter og spiser til frokost, lunsj eller kvelds.

Du trenger litt sukkerfri saft, en boks med mager kesam. 20 gram økologisk havregryn, litt kokos og til slutt så drysser du over ekte kanel. Bland alt godt sammen og server denne iskald. Det vil si at saften og kesamen er tatt rett ut fra kjøleskapet.

  

Vi ses på snapchat & instagram @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *