DU ER ARVELØS!

Er du en av de som sparer pensjonspenger i en alder av 20 år, fordi du vil at dine barnebarn skal arve det fete huset ditt i Alicante?

Eller gleder du deg til den fete pengesummen du skal få arve av farfar eller mormor? Ta ett skritt tilbake å slutt og være så pengegrisk. Blir du provosert? BRA! Det betyr at du trenger en tankevekker!

Arv er så mye. For mange av oss handler arv om penger og store verdier. Jeg vil dra det så langt å si at noen planlegger livet sitt etter arven fra farmor eller foreldre. For når de dør.. Ja da kan etterkommerne leve jævlig fett og dra på jordomseiling. Jeg får helt vondt i magen når jeg hører om folk hjemme i bygda som har mistet kontakt med sine søsken pga arv.. penge arv eller arv i verdier. Også glemmer de det aller viktigste, det essensielle i arv. Nemlig hvem de er og hvem de har blitt takket være sine forfedre.

Det hjemmelagde jordbærsyltetøyet du lager i blinde etter mange timer på kjøkkenet med bestemor i barndommen. Når du må skifte spylervæske på bilen som morfar lærte deg når du fikk lappen. Og så mye mer.. Alle disse små tingene, det er den viktige arven. Og du er så heldig og kunne ta dette videre til dine kids, som vil ta det videre til sine kids igjen. Du er din egen arv. Alt du gjør i hvert sekund former mennesker rundt deg og kan legge grunnlaget for at de har det bra den dagen du er borte. Mine barn kommer for eksempel til å lage speltlompe med avokado til sine kids. Også blir de mest sannsynlig noen råe bloggere. Men viktigst av alt, de kommer ALLTID til å ta vare på hårsveisen. Hvor kult er ikke det? Den du er i dag.. Forskjellige sider og personlighetstrekk av deg vil alltid leve videre gjennom andre. Det kaller jeg en AWESOME arv!

Arven er deg og hvordan din personlighet og inntrykk har smittet over på andre mennesker. Uten at du vet det, kan du ha gjort både dager, uker og år bedre for andre mennesker kun gjennom et møte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Monica Gullesen Hansen

  Kloke ord til ettertanke for mange.
  Opplever idag at min voksne datter forteller sine småsøsknene om ting jeg lærte henne, da hun var liten.
  Learning by doing
  Ha ei strålandes helg

 2. Mitt største ønske er å få arve bestemor si kokebok <3

 3. Utrolig bra skrevet!! Viktige ord!

 4. Så sant som det er sagt 🙂