Kjære Nina Karin Monsen: Shut the fuck up!

I 2009 ble Nina Karin Monsen til høylytte protester, tildelt prisen for å tørre og si noe som alle andre hadde sluttet å si av bedre vitende. Nina sprengte ikke grensen. Tiden hadde bare løpt fra henne og hun er ikke annet enn en siste røst fra en tid Norge for lengst har lagt bak seg. Ideene hennes lever kanskje i beste velgående blant noen gammel konservative kristne og blant noen få Nazister spredt rundt om kring. Det i seg selv er forbanna trist, hvorfor, jo la meg forklare!

Klær brukt på 70 tallet er fortsatt klær som ble brukt på 70 tallet. Men hvordan vi ser på det i 2017 er ikke hvordan de så på dette på da. Hvordan vi ser på ting forandrer seg etterhvert som vi lærer oss og forstå at det er ikke alt vi forstår, men det er greit! I dag ser vi på klær fra 70 tallet som vintage, men på 70 tallet var dette trendy, you feel me? La meg forklare det på en annen måte:

Hvordan vi så på homofili på 1970 tallet, er ikke det samme som hvordan vi ser på homofile i 2017

Hvorfor og hva har skjedd?

Fordi vår rasjonelle og sunne fornuft utvikler seg. Men så har du selvsagt noen som henger veldig igjen. Noen som ikke har utviklet samme evnen til å bruke sunn fornuft og åpenbare vitenskapelige fakta. I tillegg til at Fru Monsen er et prakt eksemplar på et mennesker som sliter med rasjonell sunn fornuft er Fru Monsen også litt for ivrig til å mene noe om ting hun faktisk ikke vet noen ting om.

Det er her jeg blir forbanna kjære Nina. Du snakker om noe du ikke vet en JÆVLA ting om. Nina, du er ingen fagperson. I beste fall kan du kalle deg en meningsbærer. Hvem tror du dine meninger rammer? Heldigvis ikke meg lengre, for jeg har sluttet å være redd sånne som deg.

Jeg kan snakke for meg selv nå Nina og er trygg på min rasjonelle hjerne og mine to vell trente ben. Men de du treffer er unge gutter og jenter og alt der i mellom (eller som du kaller de «tragiske skjebner») som daglig sliter med hvem de er og å tørre og være seg selv.

Problemet med dine meninger er at de får plass i media. Avisoppslag og debatt i dagsnytt atten. Slik at unge usikre mennesker føle seg enda mer utenfor samfunnet vårt. Mennesker som allerede blir mobbet fordi de er seg selv. Det ender i selvhat, selvfornektelse, depresjon, selvmordstanker og i ytterste konsekvens, selvmord. Bare fordi en egoistisk, selvhøytidelig og irrelevant kjerring som deg selv tror du har legitimitet i en debatt du så åpenbart viser deg komplett inkompetent til å mene noe om. Og det er det du gjør.

Prøv aldri å forvirre dine subjektive og utdaterte meninger med forskning med faglig relevanse. Du burde skamme deg og jeg ber til gud, ja Nina, du og jeg har samme gud. Jeg ber om at dine ord ikke påfører skade på unge usikre gutter, jenter og alt der i mellom.

Nina Karin Monsen har kanskje vunnet «Fritt ord» prisen og bruker prisens legitimitet til å uttale seg som en fag person noe hun ikke har noen forutsetning for og gjøre.
Hun viser at hun har ca like mye troverdighet når hun uttaler seg om hva homofili er som jeg har når jeg snakker om heterofili. Kanskje mindre, fordi pga av sånne som henne gjorde jeg i hvert fall ett helhjertet forsøk på å være det jeg ikke er, heterofil.
Jeg vil du skal vite at jeg skal tenke på deg neste gang jeg «gjensidig onanerer» en annen gutt. Eller det jeg kaller det å knulle en annen gutt hardt og lenge, SEX. Og jeg skal nyte hvert eneste øyeblikk.
Kjære Nina, snakk om ting du kan. Homofili vet du ingenting om, så her ber jeg deg om å holde den JÆVLA kjeften din igjen, fordi det du sier har konsekvenser.
Selv om du har en plattform til å bli hørt og ordet er fritt så betyr ikke det att du bør bruke den til å si hva som helst.
Jeg har også en plattform til å si hva jeg tenker og mener. Den er kanskje ikke like prisbelønt og stor som din Nina, men jeg velger å bruke plattformen min til å bryte ned mobbing og de som mobber.
Derfor lover jeg at hver gang Nina Karin Monsen får overskrifter med sine triste og uaktuelle meninger, skal jeg minne dere på hvor ukvalifisert hun er til å mene noe om hvem dere er, og hvor fantastiske dere virkelig er.
Jeg har ryggen deres og jeg kommer alltid til å bruke min plattform til å kjempe for dere og snakke sannhet til mobbere, enten det er i skolegården eller i den offentlige debatt. Dere er helt perfekt som dere er. Vær så mye dere kan av dere selv. Jeg har selv vært der dere er og jeg vet hvor jævlig det føles. Men ikke la mobbere knuse dere, uansett hvem de er. De mobber ut av uvitenhet.
PS.
Nina, du er like mye en grensesprengende filosof som ett ekko fra utdøde ideer er fra en ignorant fortid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Amen! Så utrolig godt skrevet <3

 2. Applaus!!! At ikke folk bare kan «klappe igjen brødsaksa» for å si det på en pen måte. Vi skal ikke dømme andre for deres valg, legning eller interesser – så lenge ingen tar skade av det. Er man homofil, ja så er man det da. Bare fordi jeg ikke er det, så kan ikke jeg rakke ned eller tenke noe stygt om det. Man velger ikke å være hetero-/homofil, så hvorfor skal visse personer få spalteplass til sine sure oppgulp?

  Nei… kjente at løpetur var på sin plass nå ja…

 3. Godt skrevet! Skulle bare ikke tro at det skulle være nødvendig i 2017… Blir ikke bare forbannet, men jævlig trist…

 4. Eg må spørre om nåkka heilt en anna ting en tema her… kor har venninna di kjøpt det gule skjørte ho hadde på seg på snapchat idag? Det va råfint Klem fra Nord-norge

  1. Espen Hilton

   Heya. Det er fra Zara. 199kr 😉

   1. Hærli 😉 Takk førr at du gidda å sjekke 😉

 5. Synnøve

  Du Espen gir meg gååsehud!! <3 du e FANTASTISK:) og du fru Monsen..karma is a mighty bitch.

  AMEN og slikt

 6. Anne Vinnes

  Knallsterkt Espen. Hun er ikke bare utdatert, men veldig utdatert og de som bruker henne som fagperson er fullstendig utdatert, og ikke minst helt på jordet. Media burde snart finne en annen måte å vinkle homofili saken på. Men heldigvis går samfunnet framover som du sier Espen, og håper på en at en dag er dette et ikke tema, fordi det er så normalt at ingen hever et øyelokk om kjæresten din er av samme kjønn.

 7. Jeg vet om 3 homofile personer som begikk selvmord pga sånne som Monsen.
  Behøver vel ikke si så mye mer , annet enn: Når jeg alene vet om hele tre stykker…hvor mange flere er det?

 8. I Låv ju Espen fordi du er den du er