Kvinnene bak narkomanene!

untitled-shoot-011-4

God mandag dere.

Fikk dere sett Petter uteligger i går? Dette er nok kanskje årets viktigste opplysnings episode for mennesker flest, og hvertfall for mennesker som ikke forstår seg på hvordan det er å leve og ta vare på et familiemedlem med rusavhengighet.

For hva vet dere igrunnen om hva som skjer i et hjem hvor det ene barnet er preget hardt av narkotika, og hvor det kanskje bare finnes en forsørger av barnet.

I bygder spesielt hører vi ofte naboene sladrer om hvordan andre har det hjemme, dette er med på å bygge opp falske historier om mennesker vi virkelig ikke kjenner. Det danner et falsk inntrykk og rykte. Dette kan være med på å ødelegge et helt liv. Har dere noen gang tenk på det? For hvordan tror du et menneske med rusproblemer takler et flaskt rykte, ikke så bra kan jeg fortelle dere. Pass på hva som kommer ut av munnen deres når dere har sladre forsamling i nabolaget! Du kan faktisk ødelegge et liv.

De sterkeste menneskene jeg kjenner er disse tre kvinnene. Alle har de tre ting til felles. De er alene mødrer, har alle barn med rusproblemer, og de kjemper for at barna skal få den hjelpen de trenger. Dessverre så er det ikke alltid at reglementet har en forståelse på hva som faktisk skal til slik at disse menneskene får den hjelpen de trenger, da kommer disse sterke damene inn og kjempe en beintøff kamp for barnas helse og liv.

untitled-shoot-015-3

Det værste er når rusen tar fra oss de vi er glad i og dessverre er dette er noe som skjer daglig. I vårt tilfelle så har vi mistet tre barn til rus, men kampen stopper ikke. Disse damene stå forsatt sterke og er daglig med på å bidra til at mennesker skal forstå rusproblemer og hva det kan gjøre.

15730933_10157897674505517_2082934369_n

Kjære mamma, «tante» Jane & «tante» Tove. Jeg er så stolt av dere. Dere er hverdagsheltene som ikke får nok skryt for jobben dere gjør og har gjort for de vi er glad i.

Takk til Petter uteligger for en fantastisk viktig tv-serie.

Vi ses på Instagram & Snapchat @EspenHilton

Skriv en kommentar

0 kommentarer

  1. For noen sterke damer! Heia heia heia! <3

  2. Går dette i reprise?

    1. Mulig på TV2

  3. Så enig, med deg Espen, for noen helter! Får så vondt i hjertet av å se den maktesløsheten foreldrene opplever, kjenner det så igjen. Jeg har selv en mor som virkelig har stått på med alt hun kunne makte, dessverre var min søster en som også falt mellom stolene og vi mistet henne for godt. Det gjorde også mine to skjønne tantebarn, som ikke lenger har noe mamma. Utrolig trist at hjelp til selvhjelp er så dominerende, kunne så inderlig ønske det var mer man kunne gjøre som pårørende. Vi sitter alle igjen med en sorg, og følelsen som foreldrene i gårsdagens episode beskriver; kunne vi gjort noe mer? Det er så vondt, å se hvor fanget og ikke minst alene disse foreldrene for ansvaret. Det må da være mer hjelp og støtte å få der ute, i det vi kaller verdens rikeste land og med «det beste helsevesenet». Det blir jo ikke bare èn som sliter, men den som sliter vil også slite de som står rundt totalt ut- det er en evig ond sirkel. Håper virkelig det er hjelp å få der ute, før de rundt blir nødt til å gi opp fordi kreftene deres også tar slutt.
    Håper programmet er med å sette dette på dagsordenen, for det er så viktig!!