Kjære menn! Sjekk deg NÅ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei dere.

Vi leser om det, vi hører om det, men ofte er vi menn livredde for å gjøre noe med det. Jeg tror kvinner er mye tøffere enn oss menn når det kommer til å ta seg en liten sjekk i underlivet. Jeg er nok en av de som tenker, ja nå må jeg sjekke meg. Det er jo et år siden sist, hvem vet hva som har skjedd iløpet av et crasy og morsomt år.

«Testikkelkreft er en symptomfattig lidelse, pasienten kan kjenne en kul eller tyngdefornemmelse/letter smerte i pungen. Testikkelen kan også kjennes hard eller endrer størrelse.»

Men dessverre så er jeg nok litt for lik resten av oss menn her, vi tenker ja, nå må jeg gjøre det, men vi gjør det ikke. Vi tenker heller lenge på det, så går det i glemmeboken. Vel folkens! Jeg har nå gjort det, det tok meg bare to år og tre månder, men gjort er gjort, og 200 kroner er nå borte fra kontoen min, men samvittigheten min er 200 ganger rikere.

Testen tok meg totalt 10 minutter. 7 minutter med venting, en hyggelig samtale med en 78 gammel mann som satt på siden av meg,  3 minutter med diesel buksen og Calvin Kleine bokseren nede på knærne. Det ble en god samtale med doktoren og ut døra med meg. Doktoren var ikke like glad i samtaler som meg da, men jeg spør jo om alt fra graviditet, papparollen og hva han fikk på eksamen. Viktig å holde samtalene oppe vet dere.

Nå er det et år til jeg skal tilbake å sjekke testiklene mine for kreft. Husk å sjekk dere gutter, på samme måte som damene gjør når de sjekker puppene for klumper. Det går fort, 200 kroner og mulig en hærlig historie fra de du sitter i kø med, eller en litt flau doktor som mener du stiller alt for mye spørsmål.

Jeg vil heller være 100% sikker på at jeg er frisk, enn å gå rundt å tenke at nå må jeg få sjekket meg hele tiden. Just do it.

«Hvert år rammes ca. 200 norske menn av testikkelkreft, og sykdommen opptrer oftere hos menn som har vanskeligheter med å få barn. Testikkelkreft forekommer hyppigst hos menn i 20-40 årene.»

Håper dere får en fantastisk søndagskveld videre, nå stikker jeg ut for å testkjøre en billig bil som er tilsalgs på Finn.no. Jeg har ikke tenkt å kjøpe den da, men har så lyst å kjøre litt bil gratis. (Ikkesidettilnoen)

Du kan sjekke deg her i Oslo:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *