Ifølge deg, er min mor den verste mammaen!

[kc_row use_container=»yes» column_align=»middle» video_bg_url=»https://www.youtube.com/watch?v=dOWFVKb2JqM» _id=»126396″][kc_column width=»12/12″ _id=»125179″][kc_column_text]

P2252972

Hei dere.

Som mange vet kommer jeg fra bygda, en liten og koselig bygd i sør-Norge. Jeg elsker at jeg både kommer fra en liten bygd, og har en litt rar dialekt som mange ikke helt forstår seg på i Oslo. Lenge leve bygdelivet ♥

Det jeg hater med med å komme fra en liten plass, er at folk har så lite å gjøre at de må bruke tiden sin på sladder, snakke ned om andre mennesker som de ikke vet noen ting om. Man skulle tro at voksne ikke mobbet andre voksne mennesker, men det gjør de hele tiden, enten om det handler om hvordan de bor, hva andre har råd til eller hvordan de er som mødrer.

Mange ganger har jeg fått høre at de damene som ikke er så bra mødre, er de som har barn som dessverre sliter med narkotika. Barna har blitt rusavhengig i en ung alder og ofte i små bygder går dette ut over mødrene til disse barna. Ryktene blir bare større, og større, og naboene snakker høyere og høyere på den månedlige syforeningen om hvor grusomt de må ha det hjemme. Dette må jo være familien sin feil, har du sett hvordan de har det? Hørte du hva datteren til …….. gjorde i helgen? Hun får det fra moren, hun er jo helt lik moren sin. En liten hore av en unge har også noen sagt.

Slik rykter blomstrer opp hele tiden i småbygder, og dette er med på å ødelegge livet til en mamma som sliter med et barn som har fått rusproblemer. Dette gjelder ikke bare min mor, men tusenvis av mødere der ute som daglig blir sett ned på av naboene fordi de elsker sitt egent barn mer enn noe annent på jord.

At kvinner må løfte seg selv opp med sladder bare for å bli dronningen på syforeningen har jeg aldri forsått meg på, kanskje det er på tide at kvinner som dette «manner» seg selv opp og drar på besøk til de kvinnene som har barn med rusproblemer. Lev en uke i deres sko, da skal du faktisk få lov til å åpne opp kjeften etterpå og dele hva den virkelig faktaen er om mødere som har barn med rusproblemer.

Min mamma er faktisk mitt største forbilde, til tross for at hun har et barn med rusproblemer, og jeg er jævelig stolt av min lillesøster som har vært rusfri i tre år.

Har du ikke noe bra å si om naboen din: HOLD KJEFT!

Del gjerne videre.

Ses på Snapchat @Espenhilton for en morsom dag

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

Skriv en kommentar

0 kommentarer

 1. Ellen Catrine Knobelauch

  Jeg følger deg hver eneste dag på Snap. Ikke så veldig ofte på bloggen men veldig glad jeg gjorde det i dag.
  Dine ord burde du ha skrevet i store bokstaver så disse ordene når helt frem til hver en krok det bor mennesker i dette landet.
  Jeg vet godt hvordan din mor har det og også hvordan du selv har det.
  En varm klem til dere begge og den største klemmen til din søster.

  Blir mer lesing på bloggen din heretter – lover !!!

  1. Takk Espen, takk! Det var på tide at noen satte ord på disse trollene

 2. Sambygding Anette :)

  Jeg synes din mamma er knalltøff jeg Espen!

  1. Sambygding Anette :)

   Okei, omtrent hele kommentaren min forsvant 🙁 men dessverre så er det noen som faller utenfor, og det har som regel ingenting med foreldrene å si.. Og verre er det i små bygder. Det kan vel så gjerne være barn fra mest velstående familier som noe annet.. Har spilt fotball med din søster i noen år, og ingen hadde humor som henne, og spredde glede til alle! Min far var rimelig overgitt etter tre timer i bil på vei til cup, med meg og din søster som skrattler og kjaser hull i hodet på hverandre! Og din mor er helt fantastisk som stiller opp for datteren sin uansett hva, det hjelper aldri å vende del ryggen.. Skjønner godt at du er stolt! 😀

 3. Din mor er rett og slett bare kjempe .. Jeg jobbet med ho før, og jeg vet ho har stått på som bare det 🙂

 4. Det er viktig at du står opp for henne 🙂 Det betyr mer enn du aner <3

 5. Kvinner er så fæle med hverandre, sladder og fanskap for å styrke sin egen selvfølelse? DusteDamer.
  Min dypeste respekt og masse goodfølelse sendes til din mor, og alle mødre som står på for sine barn, uansett hva barna måtte slite med. Stå med hevet hode.

 6. Gammel bekjent av lille søstra di

  Æ kjænne ikje din mamma, men di lille søster. Ho æ nydeli, å ett fantastisk vesen! D må kåmme fra ein plass d au ♡

  1. Så fin sagt

 7. Utrolig bra skrevet…bor selv i en liten bygd..og har selv kjent på.. og sett folk snakke bak ryggen på meg..fordi jeg har «slitt»..og barna mine har hatt sine problemer! Jeg har og sagt at de må veldig gjerne gå noen skritt i mine sko…eller ta turen innom..men det er visst lettere og snakke med alle andre enn den/de det gjelder! Godt en kan heve hodet og si:Med folk som snakker bak ryggen min..betyr det bare at jeg er flere skritt foran dem ☺

 8. Barn med rusproblemer kommer ikke fra mødre/fedre med to hoder… De kommer fra alle samfunnslag,det være seg fra ‘dassgraver’ til ‘kong Salomon’…Enkelte må oppheve seg selv med og snakke dritt om andre… Bare trist synes jeg.. Er vanskelig nok og være foreldre til en sønn/datter som sliter med rus..Så istede for og snakke dritt i alle kroker og kriker,kunne de jo heller gi en håndstrekning i form av en kaffeskvett en samtale osv.. Nei har du ikke noe pent og si,så hold kjeft.. Du kan være stolt av en sterk mor…ps plutselig er en av baksnakkerne mor/far til et barn med rusproblemer

 9. Utrolig bra innlegg 🙂 Btw de mor er ei konge dame, utrolig sterk er hun

 10. Di mor var litt mi mor ei stund. Digger den dama. Og søstra di var litt søstra mi. Kjempe stolt av både L og E. ❤❤

 11. Utrolig bra Espen

 12. Så synd at dette skal være sant og at det skjer.. Takk for at du setter viktige tema på dagsorden. Kvinner – vi må styrke hverandre og stå sammen Og jeg tror det er mye riktig i ordtaket: «It takes a village to rais i child». Det innebærer nemlig at vi bryr oss om hverandre og engasjerer oss

 13. Eni i my av d der ja, men bare så d e sagt, mannfolk e AKKURAT like ille. D du snakke om her e bygdedyret, ikke bare kvinnfolk d nei, laangt der ifra. Å ikke gjells d allj heller bære så d e sagt.

 14. Åh, kan tenke det må være vanskelig for dere som står lillesøsteren din nær. Men herregud, drit i hva andre sier. Det er jo DU som vet hvordan moren din er 🙂 Kjenner jo til det med småbygder… Ønsker deg en god tirsdag!

 15. Been there done that! Jeg har en bror i samme situasjon. Så, kjære kjære gode mor, – stå på og ikke la sladderen knekke eller endre deg på noe vis. Din datter trenger din støtte og omsorg i denne situasjonen, og ære være deg for at kjærligheten og styrken din står støtt også når man ikke er «vellykket etter samfunnets normer». Min bror klarer seg bra nå, men skal love dere det at hadde ikke mor og resten av familien slåss og kjempet i alle disse år, så hadde han nok ikke vært med oss lengre. Så gjør det DU føler er riktig for deg og din datter, drit i hva resten av samfunnet mener <3

 16. Godt skrevet og kloke ord. Jeg håper noen av disse dumme nabokonene leser dette og skammer seg inderlig og heller tar turen innom din mor og støtter og hjelper henne. Men det er alltid de som er «minst» og har lave selvbilder og er kjipe mennesker selv som tråkker mest på andre for å heve seg selv. Gode mennesker løfter andre, ikke tråkker på. Som du sier: hvem som helst kan dette utpå – det viktigste er at man får støtte og hjelp. Vi har jo til og med en kronprinsesse som drev med rusmisbruk og narkotika. Ønsker deg og dine gode dager.

 17. En venninne av meg har to søsken som ruser seg og moren dems er den sterkeste jeg vet om hu stiller opp for at de skal ha det bra og hjelper dem uansett og det er absolutt ikke hennes feil at de ruser seg det er et valg dem har tatt selv dessverre men man skal aldri snakke stygt om noen hvis man ikke hadde likt det selv, har man ikke noe godt å si så skal man ikke si det. Men jeg synes de mødrene som har et barn som ruser seg er så sterke som løfter barnet opp når det er nede og gir dem all kjærlighet dem har

 18. Hei. Jeg vet ikke helt hvem du er men veldig fint innlegg du har kommet med her. Det at andre er glad i å sladre er vell deres privilegium som mennesker. De må få lov til det. Men jeg anser det som meget lavtstående, å generalisere og gre alle under en kam. Mennesker som snakker ned på andre, er ofte mennesker med komplekser. De må rakke ned på andre, for å skjule sine egne dårlige sider, og på den måten får de seg selv og sitt liv til å se bedre ut. Derfor ville jeg ikke brydd meg om hva de sier. Antageligvis er de menneskene i denne syklubben mye mer ulykkelige enn hva de utgir seg for å være!

 19. Det er absolutt ikke bare damer på bygda som sprer sladder..bare så det er sagt, flere mannfolk er like ille.

 20. Hei 🙂 Beundringsverdig at du forsvarer din mor. Ønsker henne alt godt og det er mange som henne der ute. Jeg hadde også verdens beste mamma- og hun stod på for sine sønner til det siste. To sønner mistet hun. Og tross all fordømmelse og elendighet som rammet henne elsket hun de, og de henne. Stay strong!

 21. Det var sterke ord. Kjempe rått å sette slik offentlig på trykk, du bør være stolt. Det er ikke mange som tør å prate om slike ting, og du gjør det i et slikt offentlig forum. Skulle ønske jeg var like tøff som deg. Det er så mange ting de fleste av oss ikke ønsker å dele med andre, vi sitter som regel å plager kun oss selv og tør ikke å dele med andre ting som virkelig betyr noe. Innlegget ditt viser så tydelig at det går andre, og jeg håper det hjelper andre å fostå. Det åpnet iallfall mitt sinn. Mvh Jørn

 22. For første gang kommenterer jeg på en blogg.. Men nå må jeg…
  Hurra hurra for gutten sin, som setter dagsorden på en ting man ofte glemmer!
  Hurra for moren din, som står modig for datteren sin og viser kjærlighet! rusmisbrukere er mennesker som alle andre, med samme verdi. Stå på Espen

 23. Voksne folk burde kunne oppføre seg !! Og har mann ikke noe pent å si så hold munnen lukket !!
  Mobbing og bakksnakking ødelegger menneskers liv . Totalt unødvendig !!

 24. Janne Fosstveit Nodeland

  Utrolig bra skrevet. Og da kommer jeg til et annet punkt: er det rart at barn blir mobbere når du ser hvordan voksne oppfører seg og faktisk overfører det til barna. Vær stolt av din søster uansett

 25. Det fine med å bo på bygda er at om du ikke vet hva du gjør,så vet iallefall naboene det….
  Også har de litt kaffemat da..uansett smak..kaffemat blir det

  1. Hei Jon Vidar. Vet du alt om naboen din? Regner med du sier nei.. Hva er det som gjør at du tror du er så mye mer interessant enn naboen? Har inntrykk av at 99% av de som går og sier at det snakkes om dem, til deres store sorg, ikke blir snakket om!

 26. Hei. Takk for at du tar opp et vondt tema og for at du står opp for din fantastiske mor og din søster som ikke har det så lett. Bodde selv i ei lita bygd i Nordland i mange år da jeg ble gift med en mann fra ei bygd. Da han gikk fra meg fikk jeg kjenne bygdeudyret på sitt verste. Det var de som frydet seg fordi jeg var mer prippen enn de var og ikke ville være med på all fyllefest, baksnakking og løssluppen adferd. Noe jeg sa klart i fra om. Da jeg fikk nervesammenbrudd frarådet sambygdinger barna sine å ha noe med meg å gjøre for jeg var jo gal. Jeg kan ikke si hvor lettet jeg var da jeg kom meg bort fra bygda og dets bygdedyr. Har den største sympati med din mor og søster. Flott at du fronter en slik sak. Tenker moren din renner over av stolthet for begge sine barn. En mors uforbeholdne kjærlighet overvinner det meste. Vet det for jeg har kjempet som en løvinne for min egen sønn som har hatt sitt å stri med. I dag har det gitt resultater og han er godt gift med 3 barn og greier seg utmerket i livet og i arbeidslivet. Selv har jeg også funnet lykken igjen uten bygdeudyr. Lykke til videre!

 27. […] For Hilton falt valget på en svært personlig tekst i april, titulert «Ifølge deg, er min mor den verste mammaen!». […]

 28. Laila Rønhovde Louragli

  Hei 🙂 Jeg kjenner ikke din søster som rusavhengig, men jeg kjenner henne som hun er nå. Hun er et fantastisk menneske, og jeg er så stolt over å kjenne et så godt hjerte….. Hadde det ikke vært for hennes gode hjelp og tro på meg i en vanskelig tid, så vet jeg ikke om jeg hadde vært der jeg er i dag.
  Jeg vet at hun ser så opp til deg,…og med to så gode mennesker som dere, så skjønner jeg hvor verdiene kommer fra.
  Jeg har selv to barn, og hvis jeg klarer å være halvparten så sterk og god som din mamma så takker jeg de høyere makter.
  Er man mor så gir man aldri opp, og det har din mamma bevist gang på gang….. Hun er et forbilde <3

 29. Tok Vennesla godt på kornet dermen er nok ikke bare i småbygder slikt skjer..

 30. ❤️ Så sant Espen.
  Glad på deres vegne at lille søster er rusfri❤️

 31. Er nok ikke bare kvinner som holder syforening. Kommer fra Høllen i søgne. Verste sladderplassen i Norge. Kvinnfolk og mannfolk. Prater seg opp på andres feil. Kvalmt.

 32. Inger Merete Nygård

  Fantastisk skrevet Espen!! Jeg kommer også fra denne bygda og kjenner veldig godt til bygdetrollene!!Faktisk var vi naboer i feltet God påske til deg -og husk å kjøpe en påskebukett til den gode mammaen din Jeg er alenemamma selv og vet hvor mye litt omtanke kan varme

 33. Vet Åssen det er Man må bare sette sånne folk på plass!!
  Å konfrontere dem på dette
  For det der er bare ikke greit å bare slemt. Men karma is a bitch å en dag så for man igjen for dette.
  Man skal hjelpe og være det for hverandre ikke dømme eller sparke dem når dem allerede ligger nede!
  Jenter og vokse damer er rett å slett slemme med hverandre å de værste mobberne! Skjerp dere å Finn på noe annet enn å prate om ting du ikke vet noen ting om!
  Stay strong❤

 34. Tusen takk, Espen Hilton ❤️

 35. De har ikke bedre vett. Det de sier om andre forespeiler hver enkelt av dem. Det er bare å heve seg over.

 36. Knall skrivd. Kjenner meg igjen i det du skriver å mamma er også mitt forbilde og hun fortjener virkelig ikke en slik liten dritt som meg som ødlegger alt sammen.. Ikke bare for meg, men også for familien pga rusen..
  Er knall av søstra di å ha vært rusfri i 3år å håper for hennes å deres del at det blir maaaange år til 🙂