Det er ikke alltid ærligheten tar deg ditt du ønsker!

PC040598-720x540

Hello dere.

Onsdag morgen, Espen har sovet 12 timer takket være en dose importert 10 gram med Melatonin. Noen ganger har jeg, eller mange ganger har jeg veldig dårlig for å sove på kveldene. Det er da jeg dessvere har mest energi, hodet mitt blir kreativ og resultatet blir ofte at jeg blir sittende i vinduskarmen på 10 cm og tenke over livet, hva jeg har opplevd og hva jeg ønsker å oppleve videre. Jeg er en mann som tenker ekstremt mye, litt for mye om du spør vennene mine.

I går begynte jeg å fundere litt, er jeg bare litt for ærlig som menneske? Jeg har alltid vært ekstremt ærlig, både privat, med venner og på bloggen. Jeg har takket nei til mange oppdrag fordi det passer ikke meg som person, hadde jeg takket ja, ville jeg vært uærlig med dere og det tror jeg faktisk dere hadde skjønt med en gang. Tenk om jeg hadde takket ja til fronte et produkt, dere ville jo tenk, okay nå trenger Espen litt penger, så det er nok derfor han snakker om dette produktet. Det er ikke bra reklame for deg eller for meg.  Men er jeg, eller går det an å bli for ærlig?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vennene mine spør meg alltid om råd, enten det gjelder jobb, kjærlighet eller antrekk. Kommer det til kjærlighet sier jeg ofte at om man ikke er lykkelig må du gå, stoler du ikke på kjæresten din, må du gjøre det slutt! Hvorfor være sammen med et mennesker om du ikke stoler på han/hun? Du vil jo bare bli sittende å gruble på hva personen gjør på sosiale medier eller andre happending som han/hun går på uten deg. Jeg sier alltid, har du det slikt, gjør du det slutt, det er bedre for deg som person og for personen du er sammen med.  Veldig mange ganger har dette blitt snudd og det er jeg som sitter der som den stygge ulven, fordi jeg svarte ærlig på det hun/han spurte meg om. Vil du ha råd fra meg og spør etter et helt ærlig svar på hva jeg mener, burde jo ikke jeg være den stygge ulven, eller burde jeg være det? Er jeg for ærlig, burde jeg lyve tl vennene mine slik at begge parter skal være fornøyde? Hvorfor spør, om du ikke tåler sannheten?

Når det kommer til klær og stiltips er jeg også ærlig. Jeg husker mine første år på H&M i kristiansand. Kundene kom ut fra prøverommet og spurte meg, hva synes du? Kledde jeg denne? Da sa jeg, nei denne er nok ikke noe for deg, eller omvend. Men jeg løy aldri til kunden, for meg handlet det om at kunden skulle gå fra butikken, tenke, wow han på H&M gav meg virkelig et ærlig svar, det satt jeg pris på. Min jobb var deretter å finne noe som passet til kunden sin passform, alle kan kle seg bra, men ikke alle kjenner til sin kroppsform. For meg er dette hva kundebehandling handler om. Ærlighet selger bedre enn løgn!

Jeg fikk en jobb en gang som butikksjef på en designer butikk. Jeg var så giret og gledet meg så til å begynne, det tok tre uker så sa jeg opp denne jobben. Hvorfor? Jeg følte at jeg måtte lyve til kunden for at de skulle kjøpe med seg noen plagg, slik at jeg kunne få provisjon av salget. Jeg gikk til sjefen og sa, dessverre så kan ikke jeg jobb her lenger. Måten jeg er mot kundene er ikke måten jeg er som menneske, det ble tre uker som butikksjef, ha ha.

Jeg gikk da en måned arbeidsledig. Jeg går heller arbeidsledig enn å lyve for å tjene noen småkroner. Eller skulle jeg gitt blaffen i kunden, tenke på meg selv og hva jeg får i lønn av slaget fra disse klærene? Ærlig eller ikke ærlig, hva hadde du gjort?

Eller hva med de menneskene du møter ute på eventer, fester eller andre sosiale happenings, hvorfor hilser de på meg og er super glade for å treffe deg, når de for to uker siden satt å baksnakket deg til deres felles bekjente? Alt kommer jo frem til slutt. Jeg skjønner meg bare ikke på hvorfor? Om man ikke liker noen, hvorfor hilser du, hvorfor er du så hyggelig? Ærlig eller faens så fake? Jeg skjønner meg ikke helt på intuisjon på mennesker til tider.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg lurer på, er jeg for ærlig? Burde jeg bli litt frekkere? Jeg ser og opplever mennesker som både tar små løgner og frekkhet som gjør det veldig bra. Er det sånn at jeg burde være litt frekk, uærlig for å komme meg opp og frem hvor jeg ønsker å være?

Gjerne del innlegget om du føler for det! Eller…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Hege Thommesen

  Ærlighet varer alltid lengst. Og hvis vi ikke takler det er det vårt problem og ikke den som var/er ærlig. Ikke forandre deg på det området du Espen

 2. Ingjerd

  Hei!
  Synes det er flott med ærlige folk jeg. Kan ikke fordra «sleske» selger som sier hva som helst for å selge.
  Men hovedgrunnen til at jeg skriver er at jeg lurer på om du har skrevet feil på dosering av melatonin? 10 gram er sykt sykt mye, 10 milligram er bedre men langt over anbefalt dose i norge.
  Ha en fortsatt flott dag!

  1. Espen Hilton

   Ha ha ler, jeg er så vant til å lage mat menyer så der traff jeg veldig fort gram knappen istedet for milligram knappen. Ha ha

 3. Vær ærlig Espen! Det varer lengst. God klem til deg, humørsprederen min på Snap!

  1. Espen Hilton

   <3<3<3

 4. Jeg er også helt enig med de andre här, ärlige folk kommer lengst. 😉
  Jeg er selv også ärlig med folk, har fått ett slag i ansiktet mange ganger pga att jeg har värt ärlig, men heller det en att lyve. =)
  Stå på og vär deg selv Espen!! =)

 5. Vær ærlig! 🙂 Stay true to who your are! Du er fabelaktig som du er Espen! 🙂

 6. Espen, forbli som du er, tror ikke du kan legge om den ærlighetsmeningsknappen din. Jeg kan heller ikke være vitne til uærlige selgere og må alltid blande meg inn, veldig upopulært, men takk får du ,kan du hjelpe vedkomne konstruktivt også.