De jævla trappene! ( Treningsteknikk)

P9292984

God lørdagsmorgen dere.

Det er litt morsomt med trapper, uansett om du bor høyt oppe slik som jeg gjør, eller om du er personen som må gå trappene til jobb. Historien er det samme, alle klager på hvor jævla tunge disse trappene er. Nå folkens, nå kommer mitt beste trappetriks. Gjør du det på denne måten vil du faktisk ikke merke at du går i trappene.

Som personligtrener lærer vi veldig ofte bort pusteteknikk når kundene skal trene og det er en god grunn til dette. Puster du riktig klarer du å løfte og gi mer på treningen. Så hvordan gjør man det? Jo,

  1. Når du står ved trappen skal du puste dypt inn slik at du trekke ned all luften til lungene.  I det du begynner å gå trappene slipper du sakte luften ut til du er på toppen av første trapp. Her stopper du opp og gjør det samme en gang til før du begynner på neste trapp. Gjør du disse pusteteknikkene ofte blir både trappene lettere og treningen vil få en helt ny agenda 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FAKTA:

Neste nivå er brystpusting, der du bruker musklene mellom ribbena til å utvide brystkassen. Da når luften cirka halvveis ned i lungene. På den måten får du noe mer oksygen, men langt fra nok.

Best er den dype pustingen med mellomgulvet. Her bruker du mellomgulvsmuskelen til å trekke luften helt ned i den nederste delen av lungene. Resultatet er optimalt oksygenopptak.

Den dype pusten kjennetegnes ved at magen først presses utover. Deretter utvider brystkassen seg, og til slutt merker du hvordan luften fyller øvre del av lungene og halsen før du puster langsomt ut igjen.

Pass også på å puste gjennom nesen i den grad det er mulig. Luftveiene i nesen sørger nemlig for å rense og varme opp luften før den når frem til den ømfintlige slimhinnen i lungene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Altså… Vi har en pågående trappekonkurranse på jobb. 2 poeng for å gå fra etasje -3 til etasje 5.. får vi 100 poeng kommer det gave fra julenissen! Vel, på fredag hadde vi trappeløp opp trappene. Jeg tok «bare» 15 runder, mens noen andre tok hele 30(!). Men idag, idag kan jeg ikke gå. Skulle hatt en rullestol foråsidetsånn… Det føles virkelig ikke som om det var verdt det :p God trening er det absolutt!