What If Mardou&Dean saves your life?

unnamed-3

Hello dere.

Denne uken har vi snakket mye om å redde liv på bloggen.

Dette er et tema som er kjempe viktig. For noen uker siden fikk jeg en forespørsel om å ta en del i kampanje som forsikringsselskapet If har med Mardou&Dean. Etter jeg fikk høre hva dette gikk ut på takket jeg JA med en gang. Jeg har alltid vært en fan av Mardou&Dean. Klærne de lager sitter på som en Italiens skreddersydd dress, og for all del ikke la meg begynne å snakke om skinnjakkene de lager.

Hvor fett er det ikke at If som forsikringsselskap velger å gjøre dette gjennom mote. Personlig så mener jeg det er noe av det smarteste de noen gang har gjort. Vi må jo alle ha klær, så hvorfor ikke kjøpe klær som har god intensjon og er freshe på?

Sist uke dro jeg på mote visningen hvor vi fikk se hele refleks kolleksjonen If har nå laget sammen med Mardou&Dean. Det kommer både vesker, hansker og jakker til både gutter og jenter, kvinner og menn. Døds fett spør du meg.

unnamed

Som ungdommer tenker vi ofte at refleks bare er teit og en stygg ting å gå med. Jeg husker selv at jeg ikke synes refleks var noe kult. Men sånn burde det faktisk ikke være! Refleks redder jo faktisk liv. Viste du at uten refleks er du først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Da lurer jeg på hvordan avstanden blir med denne kule jakken. Hva tror dere? 500 meter?

unnamed-4

FAKTA:

I 2012 inntraff i alt 23 dødsulykker med fotgjengere innblandet. 458 ble mer eller mindre skadet. 10 av de drepte fotgjengerne ble påkjørt i mørke. Åtte av disse 10 brukte ikke refleks! I perioden 2005 – 2012 ble 37 % av de drepte fotgjengerne påkjørt i mørke, viser tall fra Vegdirektoratets dybdeanalyse av trafikkulykkene.

unnamed-6

FAKTA:

Statistikkene viser at under 30 % av de voksne bruker refleks. I «Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg» er det beregnet et mål om 60 %

unnamed-2unnamed-5


unnamed-8

Det jeg vil frem til med dette innlegget er at det har vært nok trafikkulykker på de norske veiene. La oss bruke refleks så slipper vi å miste dem vi er glad i. Team refleks people!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Ååå, vil ha den lua 🙂

    1. Espen Hilton

      Ja, dødts kul 😀