Ned i vekt meny ( Middag i helgen)

God helg dere.

Jeg har fått besøk fra hjembygda mi, Vennesla. To voksne og to barn har kjørt bilen sin inn til hovedstaden Oslo. Det tar 4,5 timer gjennom alle tunnelene, så da tenkte jeg at de skulle få seg en deilig middag når de kom frem. Når jeg kjører den strekningen selv tar det bare 3,5 timer. Kjører litt fort han Hilton.

Dere kan helt sikkert lage indrefile av svin fra før av, for det er jo så lett. Men jeg ville lage et tilbehør som er godt for både voksne og barn.

Søtpotetstappe.

400g søtpotet kokses i små biter til dem er møre. Deretter siler du av vannet og legger oppi 50 g med smør og 1 dl med matfløte. Bruk stavmikseren til å blande og gjøre stappen jevn og smidig. Tilsett salt og pepper. Dette er sunt og godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♠ Indrefile av svin med bacon strimler rundt. Du kan også snitte opp indrefilet og legge inn pesto og hvitløk ( ikke del den i to) Sett den inn i ovnen på 180 grader i ca 30- 40 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Indrefileten er ferdig når den har nådd 75 grader. La den hvile i ca 10 minutter før du skjærer den opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP9252730

Denne middagen er fantastisk å lage til en helgemiddag. Billig, sunt og barna vil elske søtpotetstappen. Det beste av alt er at denne middagen vil holde deg mett lenge. Middagen har hakket mer kalorier en vanlig, men det er lov siden det er helg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *