Boligrenter & gjerrige banker!

P4036412

God kveld folkensDet er nesten en månde siden jeg bestemte meg for å invistere i mitt egent lille bloggkontor. Da var det viktig for meg å kontakte min lokale bank for å høre litt om hvordan det sto til med rentene pr dags dato.

I min lokale bank var renten på 3.75%. (Veldig høyt)

Jeg synes disse tallene ble litt vel høye så da tok jeg turen rundt til andre banker for å høre hva dem kunne tilby meg. Danskebank ville gi meg lån med rente på 2.3% eller 2.5% om jeg bant rentene i 3 år. Dette var jo helt tipp topp, så mitt neste steg da var å ringe bygdebanken min igjen for å høre om dem kunne møte meg med samme rente som Danskebank. Jeg tenkte i mitt egent hode at det kan dem sikkert siden jeg har hatt pengene mine hos dem i over 25 år. Dem sa at det ikke var mulig gå ned på rentene. Er ikke det veldig spesielt?

Så hva skjer nå? Jo, jeg blir hvertfall å flytte pengene mine over til Danskebank. Etter 25 år som kunde i bygdebanken min er tiden kommet for å gå over til noen som virkelig kan gi meg en god deal på lånet mitt.

Hva med at vi må ha 15% egenkapitel for å ta opp et boliglån! Er vel litt vel høyt med tanke på hvor vanskelig det er å komme seg på boligmarkede for unge mennesker eller studenter. Jeg synes virkelig det er på tide å sette ned egenkapitalen til 10% slik det en gang var. Det er faktisk litt trist med tanke på hvor mange som sliten med å komme seg på boligmarkedet.

Nok om boliger. Jeg stikker på kino for å se en grøsser. Vi ses senere godtfolk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *