Man vil heller gå på NAV enn å jobbe!

P3246080

God ettermiddag flotte mennesker.Jeg har sittet å lest på skolen i noen timer nå og kjente at en liten pause var på tide, men faderrullandeig så lærerikt dette temaet er.

Jeg har kommet meg litt opp av sengen, men kjenner at denne korsryggen min klager en del så da gir jeg den fingeren og sier «fuck you» tilbake, ha ha. Jeg nekter å bli liggende her altsår. Det er veldig spennende å sitte å lese på dette faget fordi jeg blir veldig godt kjent med hvorfor jeg har fått kink i nedre del av korsryggen.

Viste du at skader, sykdommer og plager relatert til muskel- og skjelettsystemet er den diagnosegruppen som rammer flest og koster mest? Vi i Norge er på smertetoppen i Europa hvorpå 30% av nordmenn plages av kroniske smerter til enhver tid. Det er 75% av alle voksne i Norge opplever smerte eller plager fra muskel- og skjelettsystemet i løpet av en måned. De samlede kostnadene til muskel- og skjelettplager ble estimert til minimum 73 milliarder kroner årlig i 2009. Dette er jo helt sinnsykt. Tenk om man kunne brukt disse pengene på andre ting som å bygge barnehjem til dem som trenger en hjelpende hånd.

Viste du  også at regelmessig fysisk aktivitet over tid er en av de aller best dokumenterte tiltakene for å forebygge utvikling av kroniske muskel- og skjelettplager? Da sier jeg bare en ting folkens, 30 minutter om dagen med fysisk aktivitet gjør virkelig en forskjell, så opp og hopp!

Som personlig trener har man derfor et betydelig potensial til å bidra til samfunnsøkonomisk kostnadsbesparelse og stimulere til økt livskvalitet på både individ- og gruppenivå. Dette er en av grunnene til at jeg ønsker å bli personlig trener. Tenk å kunne være med å bidra slik at vi i Norge kan komme oss ned fra smertetoppen. Jeg kommer aldri til å glemme da jeg jobbet med IngenGrenser på NRK, denne turen forandret mitt liv med å se på mennesker som gav alt dem hadde for å nå målene sine, koste hva det koste ville, dem gav seg ikke og dem klagde heller ikke.

Tenk på alle dem som er på NAV og sier at dem ikke kan jobbe fordi plagene er for tunge, jeg tror dem kan jobbe om de virkelig vil, og hvertfall om dem virkelig hadde likt det dem hadde jobbet med. Du trenger da ikke jobbe hverdag, men jobb da litt, kom deg ut. Ikke sitte hjemme i en alder av 28 år og bli deprimert.

Jeg synes folk ofte tar for raske beslutninger og vil heller gå til NAV enn å prøve seg frem i det virkelige liv.

Diagnose: Veldig mange som får en diagnose bruker den til en unnskylding for å ikke kunne bidra eller være med på ting, hvorfor ikke heller bare snu tankegangen litt? Ja, du har en diagnose, men du er da ikke død. Du kan forsatt få ting til, men snu om litt på hvordan du tenker. Alle vet at tankene kan dra deg i kjelleren hvor du ender opp med å synes synd på deg selv og bli deppa. Snu om, og bruk det til noe posetivt for andre med samme diagnose heller. Bli en inspirasjon og motivasjon for andre.

Nei, da for jeg kaste meg ned i bøkene igjen, vi ses senere. Forsatt fin lørdag peeps.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Enig i veldig mye av det du skriver her! Når jeg fikk diagnosen deprimert var det et tegn som jeg brukte til å starte prosessen mot noe positivt. Jeg er fortsatt sykmeldt, men på veien mot livet jeg vil leve. Det å snu tankegangen er noe av det beste jeg noen gang har gjort! Og til høsten er det min tur å starte med alle disse spennende fagene på afpt! fy sørn som jeg gleder meg!! 😀 Mens jeg venter på det, tenker jeg gode tanker, og bruker alt jeg har lært til nå med og motivere andre og prøve å få flere med på å tenke fremover! wohow! Ha en super helg videre! 😉

  2. Hatt en.jævla barndom. slått , misshandla.,mobbet, og følt meg verdiløs. men Ikke i svarte h. skal jeg legge meg ned å være offer.. Jeg står på, og jobber med det som jeg har oppleved, lagt det bak meg, og er kaptein på skuta…og den går dit jeg vil.. Livet kan man styre, men man må får f.. ville noe…..Vi er forskjellige, men noen elsker offerollen, og samfunnet bidrar til å pakke offeret inn, og forstå det ihjel.. Men ikke f om jeg skal la andre mennesker, som har krenka meg, få bestemme over livet mitt. Jeg elsker livet og jeg får til akkruat det jeg vil…..