Spiseforstyrrelser, hva skal jeg gjøre?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld folkens, håper søndagssolen har gitt dere en deilig tan og overskudd energi overskudd fra vitamin – D.


Helgen med AFPT er ferdig og hodet mitt har gått litt i tenkeboksen med all infoen som har kommet inn. Dagens lære var dietplaner til vitaminer snakk og hvor mye veske kroppen igrunnen trenger. Faget er tungt, men veldig lærerikt. Viste du at om du vil ha C-vitamin sjokk fordi du brygger på noe så er det beste å spise paprika! Ikke appelsin, men faktisk paprika. Der gikk den gamle myten om appelsin rett til hælvete ass!

Men, det jeg vil ta opp med dere kveld er et tema som ble noe av det vi diskuterte mest av alt.

Spiseproblemer og anoreksi.

Hvordan skal en personligtrener forholde seg til menneskene som sliter med disse sykdommene? Vil du si at det er PT´en sitt ansvar å si ifra til mennesker som sliter med spiseforstyrrelser om dem kommer for å trene på ditt treningssenter?

Hva om denne personen faller om og dør der du jobber, hvem har ansvaret? Er det personen eller er det PT som jobber der? Personen er ikke en av dine klienter, men hun/han trener på bare på ditt treningssenter. Eller er det treningssenter sitt ansvar for å gå inn her?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål nettopp fordi det tar et stort team med mennesker for å redde disse menneskene med en slik sykdom, ikke en PT. Her må både ernæring og psykolog inn i bildet.

Jeg mener at personligetrenere ikke skal røre dette temaet, om man ikke har en annen form for utanning på toppen av PT utanningen din. Jeg synes også at alle treningssentrene burde ha en slik person som kan gå inn og ta mennesker med spiseforstyrrelse til siden, for alt handler igrunnen om å redde liv og ha en bra helse.

Vi på skolen var veldig uening om dette temaet, hva hadde du gjort om du jobbet på treningssenteret ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *