Hvorfor er du overvektig?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 God morgen folkes!Jeg har ernæring på skolen denne helgen, dette er veldig interessant tema. Jeg har selv spiste meg tykk på usunn mat i mine tidligere dager, men la om kosten til mer proteinrike måltider. Før var ord som slankin veldig populært, det er et ord jeg ikke lenger bruker. Nå er ordet «slanking» langt om til livstil. Det er helt syk at vi ikke tenker på hva vi faktisk putter i kjeften vår, ja vi skal kose oss både med pizza og chips en gang iblandt, men det finnes virkelig grenser.  Ordet «Slanking» skulle aldri vært en del av en livstil spør du meg!

Hva tenker vi igrunnen om kostholdet til barna våres? Er det foreldrene som må ta ansvar for at barna våres blir overvektige? Er det skolen? Er det vennegjenger? Hvem og hvorfor har vi så mange overvektige barn? Hva kan vi gjøre sammen for at man legger om til en sunnere livstil? Burde vi gå tilbake til å gi barna frukt på skolen slik vi hadde det før Erna tok bort dette tiltaket? Burde vi ha ernæringlærer på skolen som forklarte oss mer om mat i en tidlig alder, kunne vi hatt ernæring som eget fag på barne/ungdomskolen? Hva kan vi gjøre som gjør en forskjell?

Dette var noen av spørsmålene vi fikk på skolen i går. Jeg mener at foreldre kan man være mer aktive med barna, ha det moro når det kommer til å lage sunn middag, og en ting som er enda viktigere er å se barnet ditt. Det er veldig mange som ikke kommer inn på barna sine og klarer å se om dem faktisk har det bra. Har ikke barnet det bra kommer ikke livstilen dems til å være bra heller.

Jeg har en video jeg gjerne vil vise dere, denne synes jeg er så trist fordi det er realiteten for veldig mange mennesker.

Jeg vet at veldig mange dømmer overvektige mennesker som spiser en burger eller pølser, hvorfor gjør man igrunnen det? Hva vet vi igrunnen om disse menneskene, ikke en damnshit! Dette kan være mennesker som virkelig sliter på privaten, men velger mat som hjelpemiddel. Slik hadde jeg det, mat ble min bestevenn og til slutt min verste fiende.

Jeg er også drittlei av å møte eller se personligetrenere som ikke klarer å forstå seg på sine klienter. PT som ikke klarer å legge seg ned på klienten sitt nivå, ha en forståelse på hvorfor og hvordan livet til klienten dems har blitt slikt det har blitt. Empati for det mennesket man skal trene. Ja, det finnes trenere som faktik ikke burde vært personlige trenere.

Jeg føler at denne debatten om mat og ernæring aldri tar slutt, hvert år finner man enda mer sukker i maten og avisene lager store overskrifter. Jeg synes debatten om ernæringer er kjempe bra, for er det noe vi virkelig trenger så er det et langt og deilig liv med dem man er glad i, ikke et hjerteinfarkt i en alder av 32!

Ses senere, nå er det skole.

Skolen kan dere følge via min Snapchat EspenHilton eller Instagram @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *