Bli kvitt sukkerkicket!

Da jeg var liten fikk vi alltid hjemmelaget jordbærsyltetøy på ny innkjøpt spiralloff med ekstremt mye smør, herregud noe så godt! Man kunne spise et helt brød uten å kjenne på metthetsfølelsen. Syltetøyet hadde også en overdose med sukker noe som selvsagt gjorde ting enda bedre, ha ha. Sukkerkick og hull i alle tenna hele veien til tannlegen den sommer i 1991.

Nå i 2017 har ting forandret seg litt. Spiralloffen er byttet ut med speltlomper eller rugbrød, og sukkert i syltetøyet er byttet ut med søtningsmiddel. Det eneste jeg har beholdt er den deilige gule pakka med bremykt, mulig Norges beste smør.

Dette trenger du:

To kurver med jorbær.

To ss med søtningsmiddel.

Slik gjør du:

Vask og rens jorbærene før du legger de i en bolle. Finne frem stavmikseren og knus bærene sammen med søtningsmiddelet. Pass på at du beholder noen av jordbærene i sylten, de gir så god smak.

Meny-Tips:

  1. To speltlompe eller rugbrød med cottage cheese og hjemmelaget jorbærsyltetøyet, legg på litt banan om du vil det.
  2. Legg 200 gram mager kesam i en bolle, dryss over litt jorbærsyltetøy og havregyn (20gram) over. Finn frem litt sukkerfri saft av bringebær og bland alt dette godt sammen. Dette smaker som risgrøt.
  3. Kjenner du sukkerkicket kommer løpende på kvelden, da kan du finne frem litt cottage cheese og bland inn hjemmelaget jorbærsyltetøy. Dette smaker så godt og det tar bort sukkerkicket ditt.

Sukrilett finner du HER

Vi ses på snapchat & Instagram @EspenHilton

The author didnt add any Information to his profile yet

2 Comments

Thea

Reply

HVOR har du kjøpt bestikket ditt? Det er sååå fint!!

Espen Hilton

Reply

Ja, det er knall fint 😀 Det er fra Zara Home

Leave a Reply

INSTAGRAM @espenhilton