TURBANDAGEN 2017

Hei alle glad lakser!

Er du en av de som bor på bygda og skvetter litt når noen går forbi deg med hodeplagg som ikke er caps eller hatt? Eller har du vokst opp med å tro at alle som har på seg turban muligens kan være en terrormistenkt? Eller elsker du Bollywood musikk og duften av deilig krydder fra India? Da er det på tide av du vender den søte lille snuten din mot Oslo i helgen.  I helgen skal vi feire det som etter min mening er en av de viktigste markeringene vi har i Norge. TURBANDAGEN.

Dette er dagen for Chicken Tandoori, fargerike turbaner, Turban outfitters, Sikher og nordmenn i ekstase og Bollywood-moves i Oslo sentrum.

Selv har jeg kompiser fra punjab som er sikher. Jeg har egentlig aldri helt forstått deres religion, hva de tror på og hvilke verdier som er viktige for dem. Alt jeg har forstått at de er klin gærne indere som danser uansett hvor de er. Når jeg besøkte Bobby og Jas i Birmingham så stjal de ALL MIN OPPMERKSOMHET på dansegulvet og det skjer sjeldent. Men de er helt fantatiske mennesker med verdens fineste og lengste hår. (Im not jealous at aaaalll) Men la oss sammen forstå litt mer om sikhismen. Here we go:


En sikh er en person som legger vekt på likhet og tror på at alt og alle i universet er en del av den samme kraften.
En sikh skal også beskytte de svake i samfunnet, og blir ofte avbildet med sverd.
En sikh er med andre ord en jedi.
Sikher mener at denne verdensomspennende kraften har skapt mennesket perfekt nok, og for å markere dette velger de fleste sikher å ikke klippe seg.
Hår er naturlig, men hever fortsatt øyenbryn når en sikh hopper på 37-bussen i morgenrushet. Visse smartypants parerer med: “Hvorfor klipper du neglene da?”.
Godt spørsmål, men når turbanen treffer puta på slutten av dagen, er en sikhs hår kun et symbol på aksept.
Sikhen aksepterer at mennesket er skapt i Guds eller naturens vilje.
Men det er klart at mye hår fort kan være upraktisk når du svinger sverdet, flyr radiostyrt helikopter eller spiser sukkerspinn. Derfor bindes håret ofte opp i en turban.


Jeg blir så stolt av Norge når vi engasjerer oss i likeverd og setter oss inn i andre kulturer. Nå har tilogmed designere gått sammen og konkurrerer med hver sin egendesginede ”Oslo turban”

Stem på din favoritt her: https://www.osloturban.no .

Jeg har allerede stemt og det som avgjorde min stemme det sier jeg ikke. Men nå kan du lure. Jeg tror jeg går for en rosa turban i år. Eller kanskje gul.. Eller nei, rosa.. for den matcher den nye dressen min!

Info om turbandagen finner du her:

Turbandagen.no

Insta: Turbandagen

Facebook: Den norske turbandagen 2017

Vi ses da til en sikht morsom dag! La Ola og Kari Nordmann bli igjen hjemme og bli med på FOLKEFEST!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Viktig tema du har opp her Espen! Elsker å se deg på snap med vennene dine som kommer fra hele verden!