Hva er problemet?

Du bestemmer selv hvordan du vil bruke din egen penn, morgendagen er ditt ark som er helt uskrevet. Du sitter kanskje i dag og skriver tankene i hodet ditt på hvordan du ønsker at dagen skal bli, sannheten er jo at dagen aldri blir 100% slik du planlegger den.

Vil du ha et veldig godt råd av meg i påsken?

Ikke forhåndsskriv livet ditt. Så simpelt er det faktisk og for all del, slutt å lag dine egne sannheter på ting du ikke vet svaret på.

Det at vi mennesker lager våre egen sannheter/tolkninger skjer alt for mye. For at dette ikke skal oppstå må man kommuniserer med hverandre, og  tørre å stille de vanskelige spørsmålene. Det værste jeg vet er feighet og mennesker som skaper egne historier på ting som aldri igrunnen har skjedd. La meg forklare mer slik at du skjønner hva jeg mener med dette.


«Lisa» er en suksessfull kvinne og hun har skapt sitt business innen marketing, og en dag bestemmer hun seg for å ansette en assistent. Etter tre dager med intens jobb «casting» får «Caroline» jobben, og ting kunne ikke vært bedre mellom disse to menneskene. Etter et par uker begynner Lisa å reagere på hvor gretten og sur Caroline er på hvert eneste mandagsmøte.

Lisa forteller kollegaene sine dette og ber de følge litt med på Caroline og hennes oppførsel fremover.

Konklusjonen er at alle sier det sammen. Dette pågår i fire uker og til slutt har Lisa oppbygd så mye frustrasjon at hun bestemmer seg for å innkalle Caroline på teppet.

Hvorfor var Caroline små sur og gretten på mandagsmøtene? Hatet hun jobben sin? Likte hun ikke kollegaene sine?

Sannheten var:

Caroline hadde begynt å trene yoga hver eneste mandag før møtene slik at hun kunne holde seg frisk å rask på jobben hun var så stolt av å få. Klagingen kom fra stølheten i kroppen siden hun aldri har trent i sitt liv. Hun ønsket å gi alt i denne jobben og derfor hadde hun begynt med trening.

Det tok Lisa fire uker med frustrasjon og med dette skapte hun ikke bare sin egen sannhet om hvorfor Caroline var «litt» små sur og gretten på mandagsmøtene. Hun dro med seg hele jobben og klarte å bygge opp en situasjon som kunne vært forebyd om man bare hadde brukt komunikasjonen riktig.

Eller la meg prøve å fortelle på en lettere måte.

Du sender en melding til en du liker, han/hun svarer ikke. Du begynner nå å spørre vennne dine om hvorfor han/hun ikke svarer deg fort nok. Du skaper nå en egen historie på noe du ikke vet noen ting om. Personen på andre siden av telefonen kan være veldig opptatt, mens du sitter på andre siden og skaper en historie på hvilken drittsekk han/hun er fordi hun ikke svarer. Skjønte du den bedre? <3

Hver eneste dag tror vi mennesker at vi kan «lese» andres tanker og til slutt lager vi vår egen sanhet på noe som rett og slett er helt feil. Kjære mennesker dere ut, istedet for å skape overskrifter og falske rykter, spør heller rett ut: Hva er problemet. Det kommer til å spare deg mye irritasjon.

Hilsen en som elsker mennesker som bare sier det som det er!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *