JEG HAR MISTET FØLELSEN.

unnamed-32

God morgen folk & røvere!

Hovedsakelig er mandag min favorittdag. Dette er jo tross alt starten på det som skal være med på å bygge denne uken til noe helt fantastisk, og det mener jeg. Jeg trenger ikke logoer eller happy quotes på sosiale medier for å bli glad, det jeg trenger er bare en god start på mandagen, en kopp kaffe og kjenne på følelsen at jeg er frisk og rask, thats it!!!! Men mandagen i dag, 13 mars, uke 11 er ikke en bra mandag,

Jeg må rett og slett holde pusten når jeg skal gjøre ting, ryggen min har trolig fått seg et slag ut av en annen verden, og jeg klarer nesten ikke å gå. Dette har jeg ikke tid til, foredrag, reiser og jobb ligger på agendaen denne uken. WTF! Skal jeg opp på scenen å sitte i rullestol? Dette er virkelig den jæveligste smerten jeg har kjent i mitt liv. Men jeg er jo frisk selv om smerten i ryggen styrer litt av tankene mine i dag.

Men som jeg sier. Jeg har valgt denne jobben selv. Jeg er min egen sjef og jobber for meg selv. Så hva gjør man da? Man går på jobb, og er en jævla rockestjerne!

Må de bære meg opp på scenen, ja da må de bære meg opp på scenen. Jobben skal jeg gjøre uansett. Det blir kanskje ikke så mye hopp og sprell, men jeg er ikke syk bare fordi jeg ikke klarer å bevege meg, lets do this guys! #faensåvondt

unnamed-53

Tips og triks om man har fått kink i ryggen som anbefales av kiropraktorgruppen:

For å unngå ryggsmerter er det viktig å styrke muskulaturen rundt mage og rygg. Det viser seg at man kan redusere funksjonen av de dype og stabiliserende muskelgruppene rundt mage og rygg etter å ha hatt vondt i ryggen bare èn gang. Det er viktig å opprettholde god bevegelse i rygg- og bekkenregionen med jevnlige aktiviteter og øvelser. Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre.

Vi anbefaler 4 aktiviteter med en hovedregel om at man kan gjøre alt som ikke gjør vondt.

  1. Generell aktivitet – finn en aktivitet som aktiviserer hele kroppen, og som man trives med, slik at det blir utført regelmessig. Eksempler på dette er gåturer, sykling, langrenn eller gruppetimer som aerobic.
  2. Styrke – det er viktig å trene opp styrke og utholdenhet i ryggens muskulatur. Bevisstgjøring og gradvis styrking av musklene er med på å forebygge tilbakefall.
  3. Stabilitet – øvelser som stimulerer dype ryggmuskler er meget viktige. Dette gjøres ved å utføre øvelser på et ujevnt underlag f.eks. på en gymnastikkball eller gå turer i skog og mark.
  4. Tøyninger – stramme og ømme muskler trenger å tøyes ut. Husk at dette er en viktig del av treningen.

Nå skal jeg på trening og gjøre aktiviteter på ryggen. Nobody puts Espen in a corner! Ses på snapchat og instagram @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Håper du blir frisk som en fisk til i morgen! Jeg skal personlig bære deg opp på scenen! :*