Ukesbudsjett 75 kroner!

1456768_10153521977950517_679777578_n

God torsdag dere.

På mandag fikk jeg den største utfordringen jeg har fått noen gang tror jeg. Jeg fikk et budsjett på 75 kroner og det burde jeg jeg klare på en dag, men…..

Trengte jeg mer mat kunne jeg pante noen av mine verdigjenstander slik at jeg fikk mer penger å handle for. Men husk, jeg får ikke dra ned på Rema 1000 som ligger rett hvor jeg bor. Jeg må dra fem kilometer, unngå offenlige bygninger for min egen sikkerhet.

Siste beskjed:  Espen, husk at denne maten skal holde for en hel uke. What? Hvordan er det igrunnen mulig dere?

Det tok ikke lange tiden før jeg hadde både brukt opp budsjettet og gått på et par «farlige» bygninger.

Slik er dagene til mennesker på flukt. De lever uten sikker tilgang på mat. De har måtte flykte fra hjemmet og jorda en dyrker. Derfor er det ekstra vanskelig å skaffe seg nok mat. Ofte kan en tur til matbutikken inneholdå gå flere kilometer i dårlig skotøy fordi dem ikke har råd eller tilgang til alternativ transport.

miriam_foto_flyktninghjelpen

Miriam (8) og hennes familie ble tvunget på flukt i Mali hvor de fryktet at de skulle bli angrepet av væpnede grupper. Heldigvis kom de seg til grensen mellom Mali og Burkina Faso. Barna og kvinnene red på esler, mens mennene gikk den 85 kilometer lange veien i over to døgn før de kom frem.

De bor nå i Goudebo leir. Moren, Hocad, forteller at familien sliter. De får kun nok matforsyning for en måned, selv om det ofte er tomt for mat etter bare to uker. De må derfor låne mat fra nabofamiliene til de får en ny forsyning. Hocad er bekymret for fremtiden.

kakuma_kenya_foto_flyktninghjelpen

Flere flyktninger oppholder seg ulovlig i landet de har flyktet til fordi ikke kan eller får registrert seg. Derfor kan de ikke risikere å bli gjenkjent av myndighetene i fare for å bli sendt tilbake til landet de har flyktet fra. Veier som går ved offentlige bygg øker derfor sjansen for å bli oppdaget.

Visste du at?

65,3 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt i verden i dag. Halvparten av dem er barn. Mange har vært på flukt i mer enn fem år. Verdens flyktninger har i gjennomsnitt vært på flukt i 20 år.

I 2015 hjalp Flyktninghjelpen rundt 5,4 millioner mennesker på flukt i 31 land.

bloggbanner_1400x200pix

Vi ses på snapchat @EspenHilton og Instagram @EspenHilton på artist gallaen på lørdag.

Les gjerne om hvordan man kan stopp barn for å bli sex-slaver HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *