Hjelp! Jeg er gravid!

15310279_10157783099845517_436974735_n

God morgen dere, og glad 5 desember!

Jeg hadde tidenes gøyeste jule-happenings på lørdag, kjenner det litt på formen i dag, men hadde jeg forsatt røyket sigaretter hadde formen min vært helt ubrukelig. Tenk det folknes- Jeg røykte en pakke sigaretter hver eneste dag i 20 år. For det første, -så er det sykt mye dritt ned i lungene i løpet av en dag, men at det faktisk har vart i 20 år er jo helt vilt! Hvor har årene gått? Tenk om jeg aldri tok den siggen i sjette klasse, hvordan ville ting vært i dag?

Jeg begynte å røyke fordi jeg ville være tøff. Alle kjendisene på MTV røykte, da kan det ikke være så farlig! Ha ha. Men da skjønner man fort hvor stor makt menneskene på Tv hadde for 20 årsiden også.

Hva skjer med kroppen seks uker etter du kaster sigaretten?

Jeg tror folk er veldig redde for at kiloene skal komme på kroppen etter man kaster sigaretten.

Fordi om du kaster sigaretten trenger du ikke dytte kjeften full av dritt. Det er på samme måte som når du er gravid, du må ikke spise sukker, feit mat hele tiden fordi «kroppen» craver etter dette. Selvsagt kos deg, men det finnes grenser på ALT!

Kroppen bestemmer ikke hva som skal ned i kjeften eller lungene dine. Det bestemmer du selv, sigaretter går oftes på vane og mat går kanskje mer på følelser?

«Jeg er gravid og spiser for to», så da er det lov!

Ja, det er lov, men ikke kom å klag etterpå at du har blitt tykk fordi du har vært gravid. Du bestemte selv at du ville dytte dette ned i munnen fordi unnskyldningen var -JEG ER GRAVID! JEG HAR LOV! JEG SPISER FOR TO!

Du har lov, du er gravid og ja, du spiser for to. Men må det være så forbanna mye sukker og junk/frityr mat da? Det er ikke heldig for noen av dere. Jeg tror nok barnet og du som mamma har det mye bedre gjennom svangerskapet om kosten og holdningen endrer seg.

Men la oss gå tilbake til dette med røyken. I dag er det seks uker siden jeg tok en sigarett. Så hva har forandret seg tror dere iløpet av disse ukene?

 • Maten smaker helt sykt godt.
 • Huden min ser bedre ut enn noen gang.
 • Energien har blitt bedre
 • Konsentrasjonen er doblet.
 • Jeg stresser ikke lenger.
 • Du har mer penger på kontoen til andre ting.

Tips for å slutte å røyke og hva du putter i munnen:

Slutt å tenke over hva du går glipp av når du legger fra deg sigaretten. Du får faktisk mye mer tilbake når du kaster denne jævelen. Du er mer tilstede og du vil føle en lykke av mestring i begynnelsen. Til slutt så tenker du faktisk ikke over den sigaretten.

Går vennene dine ut for å ta en sigarett på fest, ja da blir du med dem ut. Vi vet alle at de viktigste avgjørelsene blir tatt i røyke sirkelen. Bli med i den!

Du blir faktisk hva du spiser! Spis det du har lyst på, men tenk på mengden som skal inn i munnen din, det forsvinner ikke av seg selv og til slutt kan fedme bli ditt største prøblem. Fedme er med på å drepe på samme måte som sigaretten.

Men spørsmålet er:

Hvor sterk er du mentalt? Jeg vet at vi alle kan om man ønsker og vil, men vil du slutte å skade kroppen din?

Vi ses på snapchat@EspenHilton. Nå skal jeg på trening.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Liv Hedemand

  Takk takk….prøver å følge etter vet …

 2. Camilla Siggestrøm

  Hei Espen! Det er så sant det du skriver. At man spiser man vil, men med mengde og at røyking skader kroppen og det gjør fedme også. Du er flink som har klart å kaste røyken. Det kan nok ikke ha vært lett etter å ha røyket i 20 år. Synes du er en stor inspirasjon og et forbilde for meg og for utrolig mange. Digger bloggen din, og kos deg masse på trening. Juleklem fra Camilla Siggestrøm <3

 3. Litt på siden av innlegget ditt egentlig dette. Det er mange gode grunner til å spise sunt når man er gravid. Jeg er ikke uenig med deg der. Det er oggå mange gode grunner til å ikke la seg påvirke av kroppsspresset som blant våre kjøre Fotballfrue er med å bidra til. Det handler om å spise sunt og riktig, så er det så mange variabler. Noen, som meg, samler masse vann og da blir man også «tykk». Det er ikke så lett for alle å se forskjell. Andre har helt andre ting, og noen ser ut som de ikke ut som de er gravide i det hele tatt. ja til synd kosthold, nei til kroppsspress. Og absolutt: stump røyken. Den gjør deg ikke noe godt!

  1. Martine

   Det er feil å si at fotballfrue fronter kroppspress. I dagens samfunn hylles man om man er overvektig eller litt lubben og viser bilder fra for eksempel etter fødsel av hvordan man ser ut, men er man slank er det «fy skamme seg». Man skal ikke skamme seg over kroppen man har, uansett form. Samfunnet er dessverre blitt sånn at vi skal hylle de som har litt ekstra på kroppen og viser seg frem, mens de som ikke har så mye på kroppen skal «slaktes» for de skaper kroppspress. Er det rett at de som er slanke skal få pes for at de har den kroppen de har? nei. *Janteloven*

 4. Trynelill

  Altså, det er helt feil at man spiser «for to». Man spiser for en voksen og en baby. Ikke to voksne. Tror mange misbruker og misforstår det begrepet. Man skal spise normalt gjennom svangerskapet, ikke benytte enhver anledning til å stappe kroppen full av drit. Det blir like dumt som når gravide blir «syke» fra den dagen svømmeren finner veien. Blir helt matt av folk kjenner jeg. Og ja, jeg har to barn, så jeg kan uttale meg.