Folk er redde og da gjør mennesker dramatiske ting.

img_2111

God morgen folkens.

I går gikk jeg fra premierefesten til Norges beste brannmann som jeg jobbet på i sommer. Husker dere det? Innspilling var i Halden. Kjenner jeg savner Halden litt nå jeg. Håper dere likte første episode av serien, dere har masse bra i vente for å si det sånn.  For en gjeng med brannfolk. All respekt og ære til dem.

img_2097img_2122

Da jeg kom hjem satt jeg meg ned for å se valgkampen og når klokken nærmet seg 06:00 blir jeg bare sjokkert! Kanskje sjokkert ikke er det rett ordet her. Jeg har bodd i USA så jeg skjønner jo at veldig mange ikke forstår helt hva de har satt igang nå.

Litt på samme måte som med Brexit! Personlig så tror jeg vi kommer til å oppleve veldig mye rart de neste fire årene, men jeg føler også at vi muligens kommer til å få en veldig like episode som vi hadde november 1963 med John F Kennedy. Folk er redde og da gjør mennesker dramatiske ting! 3 verdens krig? Man skal faktisk ikke se bort fra det.

Nå skal jeg prøve å snu om på gårsdagen med litt bedre humør til tross slitne øyner. Jeg kommer snart tilbake med litt morsom info til dere ang helgen. Yay!

Ses på snapchat @EspenHilton enn så lenge.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Pernille

    For det første; Trump som president er ikke synonymt med verdenskrig. USA har i lengre tid hatt den største oppbyggingen av militære styrker nær Russlands grenser siden 2. verdenskrig. USA og Russland støtter hver sin side i borgerkrigen i Syria og med Clinton som president, med tanke på hennes tøffe utenrikspolitikk, vil det også bli mer konfliktfylt og eventuelt resultere i væpnet konflikt. Trump på sin side ønsker å bedre forholdet til Russland og bryte ut av NATO. Da vil vi på mange måter overlate makten til verdens to største atommakter. USA står uansett ovenfor slutten på en epoke hvor liberale amerikanske ideer har stått sentralt. Opportunisten Trump lover en slutt på over 70 år med økonomisk samarbeide. Det får konsekvenser for verdenshandelen, oljeprisene og ender med handelskrig. Den nyliberale globaliseringen er truet. USA fikk Trump, Britene Brexit, Tyskerne Alternativ Fur Deutchland, Sverige har fått Sverigedemokratene Grekerne har fått Syriza. Neste år er det valg i Tyskland, Frankrike og Nederland. Jeg gleder meg ikke. Er det Angela Merkel som er leder for den frie verden fra nå av?

  2. Pernille

    Hei! Valget i USA har vært spennende og verden har fulgt godt med i oppløpet til hvem som kom til å trekke det lengste strået. Dette er et valg som på mange måter kommer til å påvirke både USA og resten av verden i tiden fremover. Jeg forstår og er helt enig i at Trump som president er skremmende, men Clintons politikk har også hatt sine skremmende elementer. USA har i lengre tid hatt den største oppbyggingen av militære styrker nær Russlands grenser siden 2. verdenskrig. USA og Russland støtter hver sin side i borgerkrigen i Syria og med Clinton som president, med tanke på hennes tøffe utenrikspolitikk, vil det også kunne bli mer konfliktfylt og eventuelt resultere i væpnet konflikt. Samtidig på Trump på sin side ønsker han å bedre forholdet til Russland og bryte ut av NATO. Begge sider legger opp til å styrke USAs status som en supermakt. Clinton med NATO i ryggen, Trump med Russland. Som et motsvar til begge alternativer kan væpnede konflikter oppstå.
    Enda mer skremmende er kanskje at USA står nå, med Trump som president, ovenfor slutten på en epoke hvor liberale amerikanske ideer har stått sentralt. Opportunisten Trump lover en slutt på over 70 år med økonomisk samarbeide. Det får konsekvenser for verdenshandelen, oljeprisene og kan ende i handelskrig mot Kina, som er et viktig lokomotiv i verdensøkonomien. Den nyliberale globaliseringen er truet. USA fikk Trump, Britene Brexit, Tyskerne Alternativ Fur Deutchland, Sverige har fått Sverigedemokratene, Grekerne har fått Syriza. Neste år er det valg i Tyskland, Frankrike og Nederland. Jeg gleder meg ikke. Hva skjer hvis alle tilsynelatende «sterke» stater ønsker å bryte seg ut av fellesskapet? Den sterkeste overlever? Har vi nettopp tatt det første steget ut i vår egen selvutslettelse?